UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ülkemizde her gün yerel vakaların tespit edilmeye başlamasının toplumumuza bir uyarı olduğuna dikkat çekti.

Küçük bir toplum olduğumuzu ve COVİD-19’un birçoğumuza çok çabuk bulaşabileceğini vurgulayan Altuğra, “Maskelerimizi yüzümüzden eksik etmeyelim. Birbirimizden 2 metre uzak duralım ve ellerimizi sık sık yıkayalım” ifadelerini kullandı.

Altuğra’nın paylaşımı şöyle:

“BİR SAAT EVVEL KURTULMAK İSTİYORSAK:

Dünya genelinde yaşanan pandeminin bıraktığı travmanın izleri, yüzyıllar sonrasında dahi konuşulacak kadar derindir. Yaşanan can kayıpları, açlık boyutuna gelen ekonomik gerileme ve yarım kalan hayaller... Hepsi de birer darbedir insan hayatında. Ülkemizde de her gün için yerel vakaların tespit edilmeye başlaması, ciddi bir uyarıdır toplumumuza. Çok küçük bir toplumuz ve çok çabuk birçoğumuza bulaşabilir COVİD-19 hastalığı. Kıbrıs Türk Halkı Bilgili ve Bilinçli bir halktır. Halkı oluşturan bireyler olarak herbirimize büyük sorumluluk düşer. MASKELERİMİZİ YÜZÜMÜZDEN EKSİK ETMEYELİM. BİRBİRİMİZDEN 2 METRE UZAK DURALIM VE ELLERİMİZİ SIK SIK YIKAYALIM. BAŞARACAĞIZ”