Kız Milli Sporcumuz Alara Ghaffari 2022 Avrupa Gençler Şampiyonası’nda önceki gün kazandığı gümüş madalyanın ardından başlayan 8 Top Disiplini’nde de bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada 8 Top Disiplini’ne kötü başlayan Alara Ghaffari ilk turdan Alman rakibi Edith Sirch’e 3-5 mağlup oldu.

Ardından Hırvatistan’dan Tina Gulic’i 5-2 ve Hollanda’dan Megan Rademakers’i 5-1 geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde Avusturya’dan Lena Primus ile madalya maçına çıkan Alara Ghaffari, karşılaşmayı zorlanmadan 5-2 kazanarak yarı finale yükseldi.

Dün saat 16.00’da gerçekleşen yarı final karşılaşmasında önceki gün final oynayarak kaybettiği Polonyalı tecrübeli oyuncu Dominika Pawelczyk karşısında özellikle ilk setlerde yaptığı birkaç hata ile tutunamadı ve karşılaşmayı 1-5 kaybetti.

Böylelikle 3 gün önce elde ettiği 10 Top Avrupa İkinciliğinin ardından katıldığı ikinci disiplin olan 8 Top Disiplini’nde de Bronz madalya kazanan Alara Ghaffari’nin madalyasını dün akşam geç saatlerde gerçekleşmesi planlanan Ödül Töreninde alması bekleniyordu.  

TÜRKİYE’Yİ 2-0 VE SLOVENYA’YI 2-1 YENMEYİ BAŞARAN GENÇLER ALMANYA İLE OYNUYOR

Genç milli takımımız takımsal karşılaşmalarından ilkini önceki gün Türkiye ile yapmış ve karşılaşmayı 3-0 kazanmıştı. Ardından Ukrayna Genç Milli Takımı’na 0-2 kaybeden genç milli takımımız dün saat 18:00 de Slovenya karşılaştı.

Slovenya genç milli takımını 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen genç milli takımımızda Efe Özkutaylı, Ali Boztuna ve Mehmet A. Öngören yer alıyor.

Çeyrek final karşılaşması için Almanya ile eşleşen genç millilerimiz bu gün saat 17.00’da Almanya Genç Milli Takımı ile yarı finale kalmak için oynayacak.

Kaynak: Kıbrıs Postası