Çikolata Şefi Gülçe Berksel Solyalı, çikolatanın doğasında olan 'keyif ve mutluluk' hayalini gerçeğe dönüştürdü. Avukatlık mesleğini geri plana alarak çikolata şefi olan Solyalı, kendi adını verdiği ‘Golche’ markalı özel yapım çikolataları, Lefkoşa'da açtığı şirin dükkanında çikolata severlerle buluşturdu.

Sütlü, bitter, beyaz, fındıklı, bademli, karamelli ya da kuru meyveli...

Tatlı krizlerini dindiren çikolatanın verdiği keyfi, başka bir şey ile kıyaslamak mümkün olmuyor.

Kuzey Kıbrıs'ta artisan çikolata dünyasındaki yeni trend, yaratıcı çikolatacılık yaklaşımıyla öne çıkan Çikolata Şefi Gülçe Berksel Solyalı'nın sahibi olduğu Golche Chocolate markası oldu.

Golche'deki özel yapım çikolatalar, el yapımı ve tamamen katkısız.

Kuru meyveler yanında özel lezzetleri çikolatayla buluşturan Golche Chocolate'in ödüllü çikolatası Pinky ve diğer özel yapımları; Laila, Rubyco, Gurme, Narlı, Minty ve Salted Caramel en favoriler arasında. Özel yapım çikolataların yanı sıra bilinen diğer lezzetleri de müşterisiyle buluşturan Golche, şık ve zarif özel yapım kutlularıyla dikkat çekiyor.

Golche markasıyla muhteşem tatlar yaratan Gülçe Berksel Solyalı, kısa sürede sektörün popüler ismi oldu.

Avukatlıktan çikolata şefliğine

North Cyprus UK Gazetesi’ne samimi bir röportaj veren Gülçe Berksel Solyalı, çikolata şefi olma hikayesini ve şirin dükkanını nasıl açtığını anlattı.

Coşkulu ruhu, gezip görmeyi ve yeni fikirler üretmeyi sevmesi nedeniyle Avrupa'nın birçok yerindeki çikolata kurslarına katılıp sertifikalar alan Solyalı, daha gideceği başka kurslar olduğunu düşünürken, uzman bir çikolata şefinin kendisine zaten çikolata şefi olduğunu yüzüne söyleyince bunun farkına vardığını söyledi.

Solyalı, o dönemde avukatlık mesleğini aktif bir şekilde sürdürürken, çikolata dükkanı açma girişimlerine başladığını belirtti.

Eşi Ürün Solyalı milletvekili olana kadar 10 yıl boyunca aynı ofiste avukatlık mesleğini icra ettiklerini söyleyen Gülçe Berksel Solyalı, eşinin vekil olmasıyla ofisten el çektiğini, kendisinin de çikolata dükkanı açtığını böylece hem davalara hem de ofise daha az zaman ayırmak zorunda kaldığını kaydetti.

Çikolatalarını sosyal medya aracılığıyla sattı

Gülçe Berksel Solyalı, 2020 yılı başında dükkanını Bandabulya'daki yerinde açtıktan bir hafta sonra Covid-19 pandemisinin başladığını ve mayıs ayına kadar kapalı kaldığını belirterek, açılıp kapanmanın her sektör gibi kendisini de etkilediğini söyledi.

Yeniden açılma ile birlikte Anneler Günü için çikolatalar ürettiğini ve tüm bunları sosyal medyada binlerce takipçisi olan yakın arkadaşları aracılığıyla sattığını belirten Solyalı, böylece Golche markasının tanınır hale geldiğini ifade etti.

Solyalı, yaz döneminde, özel günlerde satışlar yaptığını, yeni yıl yaklaşırken de şirketlerin yoğun talebiyle karşılaştığını ve güzel satışlar elde ettiğini vurguladı.

İşleri yoluna koymuşken yeniden kapanma yaşandığını hatırlatan Solyalı, ikinci kapanmayı bu kez fırsata çevirdiğini, Lefkoşa'da şu an faaliyette olan dükkanı tadil edip 2021'in Kasım ayında çikolata severlerle buluştuklarını anlattı.

“Yüzlerdeki tebessümü görmek, en büyük keyif”

Gülçe Berksel Solyalı, avukatlık mesleğini icra ederken şu anki kadar teşekkür almadığı itirafında bulunarak, "Çikolata yapmak başlı başına büyük bir keyif. Bir de yaptığım çikolataları tadan kişilerin aldığı haz ve yüzlerinde oluşan tebessümü görmek ve takdir edilmek, büyük keyif, mutluluk ve en büyük başarı benim için" diye konuştu.

Çikolatalarını artisanın doğasına göre katkı koruyucu kullanmadan ürettiğinin altını çizen Solyalı, katkısı olan ürünlerin uzun ömürlü olmadığını, zaten müdavimleri sayesinde çok sürmeden satışları tamamladığını ifade etti.

Pinky, Laila, Rubyco, Gurme ve fazlası...

Yaratıcı çikolatacılık yaklaşımıyla öne çıkan Gülçe Berksel Solyalı, çilek parçacıkları ve ruby çikolata ile ürettiği Pinky'nin Belçika'dan ödül aldığını söyledi.

Solyalı, diğer özel yapımları; amarant ve beyaz çikolata içerikli Laila, kurutulmuş elma, tarçın ve corn flakes içerikli Rubyco, elmalı ve zencefilli lezzet Gurme, taze narla yapılmış Narlı çikolata ve bademli çikolata çeşidi Salted Caramel'in en favoriler arasında yer aldığını vurguladı. Solyalı, bunların yanında bilinen lezzetler Baileys, Jack Daniels ve Minty'nin de sevilen çikolatalar olduğunu ve bu tariflere kendi tarzını kattığını belirtti.

Yaz dönemi hariç çikolatalarının Gloria Jeans, Şah Market'te bulunabileceğini kaydeden Gülçe Berksel Solyalı, Girne'deki La Casa Cafe'ye ise her daim ürün verdiğini söyledi.

Solyalı, ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki iniş çıkışların hammadde fiyatlarını büyük ölçüde etkilediğini anımsatarak, pahalı hammadde fiyatlarında rağmen kaliteden ödün vermediğini vurguladı.

Solyalı, atölyesinde iki yıldan bu yana 4-12 yaş arası çocuklara özel workshop yaptığını ifade ederek workshopların yoğun talep gördüğünü belirtti.

Gülçe Berksel Solyalı, takip etmek isteyenler için Facebook’ta ‘Gólche Artisan Chocolate’, Instagram'da ise ‘golchechocolate’ hesaplarıyla yer aldıklarını belirtti.