Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizden olan el işleri ve motiflerin harmanlanarak, tamamen el emeği göz nuru ile hazırlanan ve farklı tasarımlarla hayata geçirilen Akademi Sanat Derneği’nin defilesi, Othello Kalesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Defilenin tasarımcısı Dilara Meral Korahan projeye nasıl adım attığını, hayata geçiriliş öyküsünü anlattı.

Akademi Sanat Derneği Başkanı Gencay Eroğlu da yıllardır ülke kültürünü doğru şekilde genç nesillere aktarmak ve ülkeyi yurtdışında tanıtmak için büyük uğraşlar verdiklerini, defilenin de bu uğraşlarının bir parçası olduğunu belirtTİ.

“Biz gençlere güveniyoruz, onların önünü açıyoruz ve açmaya da devam edeceğiz” diyen Gencay Eroğlu, yıllardır bu düşünceyle çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı da yaptığı konuşmada, böylesi bir hayalin gerçeğe dönüşmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Başbakan Yardımcılığı olarak doğru işlerin, doğru zamanda ve doğru yerde yapılmasının altını çizdiklerini ve bu yönde emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Zaferyıldızı, defilenin başka bölgelere hatta yurdışına taşınması için ilk fırsatta gerekli adımları atacaklarını ifade etti.