Bulut Akacan, babasına 5 el ateş edildiğini ve  yapılan saldırının faillerini bildiğini ifade ederek, daha önce de çeşitli defalar tehditler aldıklarını, kendilerinden 1 milyon pound istendiğini belirtti.

Akacan, açıklamasında Kıbrıs'ın kuzeyindeki bazı siyasi ve hukuki merkezleri işaret ederek, kendisini tehdit edenler hakkında hukuki sürecin engellendiğini iddia etti.

Akacan, "Bize "sen bu parayı ödeyeceksin, ödeyene kadar sizden can almaya devam edeceğiz" dediler. Gerekirse bu insanlara 1 milyon poundu verelim. Anlaşılan devlet bize sahip çıkamayacak. Biz bu insanlara karşı eşkiya gibi kendimizi savunacak değiliz" dedi.

Akacan'ın iddiaları şöyle:

"Bizden bir milyon pound istediler. Vermezseniz sizi vuracağız dediler. Ses kayıtları var. Bu ses kayıtlarını biz polise verdik. Elçilikte görüşme yaptık. Ben cezaevindeyken başsavcılığa baskı yaptılar. Başsavcılık beni çağırdı ve bana dedi ki, 'bu davanı geri çekeceksin, bu davanı da geri çekersen biz de sana darp davasında yardımcı olacağız. O davayı da geri çektirdiler bize zorla. Polisten koruma tayin etmek istedik. Polis bize koruma tayin etmedi."

"Gerekirse bu insanlara 1 milyon poundu verelim. Anlaşılan devlet bizi koruyamayacak. Biz bu insanlara karşı eşkiya gibi kendimizi savunacak değiliz"