Adapass ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin belirlemiş olduğu işletmelere giriş yapacak kişilerin test ve aşı durumlarını elektronik ortamda sorgulayacak sistemdir. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından belirlenen kriterler ilgili sisteme entegre edilecektir. Belirlenen mekanlara/aktivitelere/sektörlere/etkinliklere giriş yapmadan önce kişilerin adapass sisteminden alacakları adakoduna göre sorgulanacaktır. Eğer kişinin belirlenen ve Adapass’a yüklenmiş kurallara göre mekanlara/aktivitelere/sektörlere gerekli aşı belgesi ve PCR testleri yeterli ise giriş onayı verilir.

Mekan/sektör/aktivite/etkinliklere girecek kişilerin Adapass sorgulanması tüm ilçelerde kullanılacaktır.

Mekan/sektör/aktivite/etkinlikler, adapass.gov.ct.tr/company/register kayıt olduktan sonra işletmenin e-mail adresi ve kendilerine SMS yolu ile iletilecek şifre ile uygulama açılacaktır.

Kayıt yaptırmayan aşağıda belirtilen mekan/sektör/aktivite/etkinliklerin adapass.gov.ct.tr/company/register sitesinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Sektörler: Bar ve club,meyhane,cafe,restoran,süpermarket, internet cafe, bet ofis, gece klübü, berber, kuaför, güzellik salonları, masaj salonları, dövmeciler, toplu etkinlik yapacak sektörler, mağaza- butik, sinema-tiyatro salonları, konser-sergi, kapalı spor salonları, kapalı yüzme havuzları, oteller, casinolar, gençlik kampları, düğün-nişan-sünnet törenleri, tombala, kapalı çocuk oyun alanları, ibadethaneler

Not: Yukarıda belirtilmeyen sektörler de isteğe bağlı olarak adapass.gov.ct.tr adresine kayıt yaptırabilirler.

  • Adapass sorgulaması 18 yaş ve üzeri için zorunlu olacaktır.

  • MEKAN/SEKTÖR/AKTİVİTE/ETKİNLİKLERE GİRİŞ YAPACAK KİŞİLERİN ADAPASS SİSTEMİ ÜZERİNDEN KONTROL EDİLECEK AŞI VE PCR KRİTERLERİ AŞAĞIDAKİ TABLODA BELİRTİLMİŞTİR.

AŞILI : TEST YOK AŞISIZ : 72 SAAT PCR/ANTIJEN

AŞILI : 7 GÜN PCR/ANTİJEN AŞISIZ: 72 SAAT PCR/ANTİJEN

AŞILI : 7 GÜN PCR/ANTİJEN

AŞISIZ : GİRİŞ YOK

AdaPass KAT I

AdaPass KAT II

AdaPass KAT III

RESTAURANT, MEYHANE, PASTANE, CAFE

OTEL

CASİNO

BERBER / KUAFÖR, GÜZELLİK SALONU

BOKS / GÜREŞ ANTRENMAN

BAR/CLUB

İBADETHANELER

AÇIK ALAN TAKIM SPORLARI

KAPALI FİTNESS SALONLARI

INTERNET CAFE

GENÇLİK KAMPLARI

STADYUMLAR

BET OFİSİ

DÜĞÜN ( YEMEKLİ-KOKTEYLLİ)

KAPALI ALAN TAKIM SPORLARI

KAHVEHANE / KIRAATHANE

TOPLU DANS / TÖREN / MÜZİK

GECE KLÜBÜ

YÜZME HAVUZLARI

SÜPERMARKET / AVM

PERAKENDE SATIŞ MAĞAZALARI

BANKALAR

KONSER / TİYATRO / SERGİ

GENEL KURUL TOPLANTILARI

KONGRELER

DEVLET DAİRELERİ

SİNEMA

OFİSLER

MAHKEMELER

NOT: Yukarıda tabloda belitilen “AdaPass KAT III” , 13.09.2021 tarihinden itibaren uygulanacaktır. Bu kategoride belirtilen sektör/mekan/aktivite/etkinliklere girecek kişiler 13.09.2021 tarihine kadar “AdaPass KAT II” kriterlerine göre giriş yapacaklardır.