Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır, İskele Belediyesi sınırları içerisinde yaşanan ölümlü iş kazası ile ilgili olarak, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nun basına yaptığı “Emirname bugün kalksa, inşaat ruhsatı alabilirdi” açıklamasına sert tepki gösterdi.
Sadıkoğlu'nu önce telefonla aradığını ve kendisine iş kazasının yaşandığı binanın kaçak olduğunu söylediğini ifade eden Adanır, ancak daha sonra yaptığı basın açıklamasında “Emirname bugün kalksa, inşaat ruhsatı alabilirdi” dediğine vurgu yaptı.
Adanır, Sadıkoğlu'nun bu açıklamasına hitaben "şaka gibisiniz diyorum;çok kötü şaka" dedi. "Bir belediye başkanı, kendi belediye sınırları içerisinde 21m (yaklaşık 7 kat) yüksekliğinde bir inşaatı denetlemekten ve yasaları uygulamaktan kaçınacak; dönüp yayınlanmış olan Emirname’nin kalkmasından bahsedecek, başka bir yasal uygulama olmasaydı diyecek….." şeklinde ifadede bulunan KTMMOB Başkanı Adanır, bir belediye başkanının yasal sorumluluklarını bilmesi gerektiğini, İnşaat Ruhsatı, Yapı Denetimi olmayan ve sorumluluk alanınız içerisinde 21m kaçak olarak yükselmiş bir yapıya, oturma/yaşama izni (Final Approval) nasıl vereceklerini de sordu.
İşte Adanır'ın ilgili paylaşımı: