Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Kliniği açılışı ve 2021-2022 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni  gerçekleştirildi. 

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, törende konuşan DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Solak, 22 Kasım tarihinin Türk Diş Hekimliği tarihinde büyük yeri olduğunu belirterek, 22 Kasım’ın Dünya Diş Hekimleri Günü, haftanın ise Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığını vurguladı. 

Bugün açılacak olan klinik ile halka hizmete başlayacaklarına değinen Prof. Dr. Solak bunun gururunu yaşadıklarını belirtti. 


Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın,, DAÜ olarak eğitim, araştırma ve topluma hizmet konularında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını aktararak, dünya sıralamalarında gün geçtikçe ilerliyor olmaktan ötürü de mutluluk duyduğunu ifade etti. 

DAÜ’nün adımlarını bilimin ışığında atmaya çalıştığını belirten Prof. Dr. Hocanın, sağlık alanında verilen eğitimde ileriye gitmek adına akreditasyonlara önem verdiklerinin altını çizdi. 

Kliniğin özelde Gazimağusa halkına genelde ise KKTC halkına hizmet edeceğine dikkat çeken Prof. Dr. Hocanın, kliniğin hayırlı olmasını temenni etti. 

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı  Erdal Özcenk ise 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Ağız Ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlayarak bu anlamlı günde modern diş kliniğinin açılışını yapmaktan ve geleceğin diş hekimlerine beyaz önlüklerini giydirmekten son derece mutluluk duyduklarını ifade etti. 

DAÜ’nün dünyadaki üniversiteler arasında oldukça prestijli bir yere sahip olduğunu belirten Özcenk, bugün açılan klinik ile diş hekimliği öğrencilerine hem pratik yapma imkanı sağlanacağını hem de halka modern diş sağlığı hizmeti verileceğini vurguladı. 

Açılış konuşmalarının ardından 2021-2022 Akademik Yılı’nda Diş Hekimliği Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran toplam 42 öğrenciye mesleğe ilk adımın simgesi olan beyaz önlükleri giydirildi.

Beyaz önlük giydirme töreninin ardından  DAÜ Diş Hekimliği kliniği kurdele kesilerek  halkın hizmetine açıldı.