Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin önerdiği tarihte seçim yapılması durumunda, ülkenin seçim yasakları nedeniyle 2022 yılında 6 ay kilitleneceğine dikkat çekti.

TDP Milletvekili Zeki Çeler, SES Web TV’de Aytuğ Türkkan’ın programına katılarak başta erken seçim konusu olmak üzere gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Ara seçimin yapılmaması için Meclis’te bir erken seçim tarihi kararının alınması gerektiğini, muhalefet Ağustos ayı önerisinde bulunurken, hükümetin 2022 Nisan ayını önerdiğini belirten Çeler, hükümeti oluşturan partilerin derdinin toplumsal değil, koltukta nasıl daha fazla kalırız olduğunu kaydetti. Başbakan Saner’in 11 Ocak’ta muhalefete ‘tarih verin erken seçime gidelim‘ dediğini ama muhalefet tarih verince erken seçime gitmemek için her yolu denediğini söyleyen Çeler, hükümet partilerinin kendi içlerinde sıkıntılar yaşadıklarını, bu durumun icraatlara da yansıdığını, pandemi sürecinin kötü yönetilmesinin nedenlerinden birinin de bu olduğunu vurguladı.