Başbakan Saner, kapatılan sektörlerde çalışanlar için verilen 1500 ve 2000 TL’lik desteklerin eksiklerinin tümünün aralık sonuna kadar ödeneceğini kaydetti

Başbakan Ersan Saner, Türkiye’de gerçekleştirilen görüşmeyle birlikte 890 milyon TL’lik bir kaynağın ülkeye gelmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Saner, kalem kalem bu paranın gideceği yeri anlatarak, Türkiye’den gelecek paranın 350 milyon TL’sinin bütçeye, 100 milyon TL’sinin ise Koronavirüs desteğine gideceğini söyledi. Saner, aralık sonuna kadar yükümlülüklerin ödeneceğini kaydetti.

Başbakan Ersan Saner Genel Kurulu’nda Türkiye’den geleceğine yönelik bilgi verilen 890 milyon TL’lik kaynakla ilgili konuştu.

Saner, Sosyal Sigortalar tarafından kapatılan iş yerlerinde çalışanlara yönelik olarak verilen 1500’ler ve 2000 TL’leri aralık ayının sonuna kadar tümünün ödeneceğini söyledi.

Türkiye'den gelen kaynak sonrasında 13'üncü maaşlar ödenmiş, ayni zamanda sadece eylül ayına ait 1500 ve 2000 TL'lik destek ödemeleri ödenmişti. Çalışanlar kasım ve aralık ayındaki destek ödemelerini bekliyor.