CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Bu memleketin hukukunda yarattığınız garabetin tarihte örneği bulunamaz! Eseriniz olan karmaşa ve kaosun içinden "şeytan bile çıkamaz"! Çok yakında gideceksiniz ama gideceğiniz güne kadar memlekete verdiğiniz zararın haddi hesabı yok!” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

“14.1.2020 tarihinde yürürlüğe giren Gazimağusa-İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci 2 Emirnamesi" dün gece "geri çekilip yürürlükten kaldırıldı".

Gerekçe? İdare aleyhine davalar açılmış. Emirname çıkarılırken katılım ilkesine uyulmadığı iddia ediliyormuş. Ve "İdarenin Emirnameyi yürürlüğe koyarken halka açık danışma toplantısı düzenlemediği bilinen bir gerçek"miş!

Bu "bilinen bir gerçekse" ve siz de bunun hukuka aykırı olduğu kanaatindeyseniz, 14.1.2020 tarihinden beri (iki buçuk yıldır) niye bekliyorsunuz? Yok 2.5 yıldır hukuka aykırı olmadığı kanaatindeyseniz şimdi (2.5. yıl sonra) ne oldu da hukuka aykırı olduğu kanaatine vardınız?

İdareye karşı açılan davalar sizi ürküttüyse, bu işlemle, açılmış olan davalarda halihazırda iki buçuk yıldır davacıları zarara uğrattığınızı kabul etmiş olduğunuzun farkında mısınız? Peki bu yaptığınız işlemle, verilecek ruhsatların geçerliliğinden tutun da belediye başkanlarının yetkilerine kadar pek çok yeni hukuki ve çevresel komplikasyona sebebiyet verdiğinizin bilincinde misiniz? 

Bu memleketin hukukunda yarattığınız garabetin tarihte örneği bulunamaz! Eseriniz olan karmaşa ve kaosun içinden "şeytan bile çıkamaz"! Çok yakında gideceksiniz ama gideceğiniz güne kadar memlekete verdiğiniz zararın haddi hesabı yok!”