Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Bütçesi üzerine söz alan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugün Öğretmenler Günü olduğunu hatırlatarak, laiklikten ödün vermeyen tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Kovid-19 döneminde eğitime büyük oranda online devam edildiğini hatırlatan Özyiğit, online eğitimden yararlanamayan çocuklar olduğunu söyleyerek, “Bu çocuklar üst sınıflara nasıl geçti? Bu çocukların eğitim kayıpları nasıl giderildi?” diye sordu.

Kovid-19 pozitif olan veya temaslı olan ve bu nedenle okula gidemeyen çocukların ders kayıplarının giderilmesi için ne yapıldığını da soran Özyiğit, “Özel okullar bu ihtiyaçları karşılıyor ama Devlet okullarında işimiz rastgele” dedi.

Okullarda anadili Türkçe olmayan çocuklar olduğunu söyleyen Özyiğit, bu çocukların önce Türkçe’yi öğrenmesi gerektiğini kaydetti.

İki öğretmen sendikasının Tabibler Birliği ile birlikte hazırladığı kılavuzun okullarda uygulanması ve denetimlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Özyiğit, bunlar yapılsaydı okullarda bu kadar vaka çıkmayacağını savundu.

Özyiğit, İrsen Küçük Ortaokulu’nda KTOEÖS’ün eğitime ara verdiğini söylemesi üzerine Amcaoğlu yerinden “Edemez, öyle bir yetkisi yoktur” dedi.

Erken Genel Seçim nedeniyle okulların bir gün tatil edileceğini de belirten Özyiğit, 6 Şubat’ta olsaydı seçim şeker suya mı düşerdi?” diye sordu.

Yükseköğrenimde yüzyüze eğitimin başladığını ancak gençler arasında kovid-19’un hızla yayıldığını söyleyerek, gençlerin gittiği yerlerin mutlaka denetlenmesi gerektiğini vurguladı.