Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hüseyin Aranır, sivil toplum örgütlerinde etkin görevler alıyor
 

BAŞARILI VE AKTİF BİR İSİM… Hüseyin Aranır, Mağusa Gençlik Merkezi’nde uzun yıllar yöneticilik yaptı. 18 yaşında CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Yönetim kurulunda görev alan Aranır, partinin Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Yönetim kurulunun 4 dönem başkanlığını üstlendi, şu anda da CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu’nda görev alıyor. Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği Yönetim Kurulu Sekreterliği görevini de yürüten Aranır, elinden geldiği kadar sivil toplum kuruluşlarında görevler alarak topluma faydalı olmaya çalışıyor.
 

Ahmet İLKTAÇ
 

Birçok sivil toplum örgütünde etkin görevler alan Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hüseyin Aranır, Kıbrıs’ın, özellikle Mağusa’nın muhteşem güzellikleri olduğuna dikkat çekti. Kıbrıs’taki tek eksiğin çözüm ve barışın halen olmaması olduğuna vurgu yapan Hüseyin Aranır, dileğinin adada bir an önce kalıcı barışın sağlanması olduğunu belirtti.
Küçük yaşlardan beri topluma faydalı işler yapmaya çalışan Aranır, yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ülkelerine geri dönmeleri ve yatırım yapmaları için de gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Aktif bir isim

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Hüseyin Aranır, 21 Mayıs 1987 tarihinde Mağusa’da doğduğunu ifade etti. İlkokulu Alasya İlkokulu, orta ve lise öğrenimini Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde tamamladığını belirten Aranır, 2009 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu.
2011 yılında askerliğini yaptıktan sonra Mağusa’da Baykal Mahallesi’nde yer alan işyerini açtığını belirten Hüseyin Aranır, o günden bu yana iş yaşamına devam ediyor. Aranır, işyerinde elektronik eşya satışı yaptığını, elektrik projeleriyle ilgilendiğini, elektrik müteahhitliği ve diğer elektrik işleriyle uğraştığını kaydetti.
Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevde bulunan ve bir dizi projede yer alan Aranır, sivil toplum kuruluşlarını ve yaptığı çalışmaları şu sözlerle anlattı:
“Mağusa Gençlik Merkezi’nde (MAGEM) uzun yıllar yöneticilik yaptım. MAGEM’deki amacımız gençlerin diledikleri branşlarda yapabilmelerine imkan sağlamakla birlikte, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaktı. MAGEM aktif olarak çalıştığı dönemde bu amacında başarılı olduğuna inanıyorum. Ben küçük yaşlardan bu yana Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) sempatizanıyım. 18 yaşında CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Yönetim kurulunda görev aldım. Daha sonra Gençlik Örgütü Mağusa İlçe Yönetim kurulunun 4 dönem başkanlığını yaptım. Gençlik Örgütü Örgüt Sekreterliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde de bulundum. Günümüzde CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu’nda görev almaktayım”.
Aynı zamanda Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği Yönetim Kurulu Sekreterliği görevini de yaptığını anlatan Hüseyin Aranır, elinden geldiği kadar sivil toplum kuruluşlarında görevler alarak topluma faydalı olmaya çalışıyor.
Aranır, Dumlupınar Türk Spor Kulübü ve Güney Kıbrıs’taki Nea Salamina Futbol Kulübü ortaklığında başvurduğu Sports for Kids bu yılki Stelios Vakfı Ödülü’nü kazandıklarını ifade etti.
Aranır, Kanal Sim’de haftada bir gün olmak üzere 3 dönem yayınlanan 51. Bakış Programı’nın sunuculuğunu yaptığını da söyledi.

“Mağusa, dünyanın en güzel kenti”
“Kıbrıs sizin için ne ifade ediyor?” sorumuza “Nefes alabildiğim tek yer. Memleketim” diye cevaplayan Aranır, Kıbrıs’ın çok güzel olduğunu ancak tek eksiğinin çözüm ve barışın hâlâ sağlanamamış olması olduğunu söyledi. Aranır, en büyük dileğinin adada kalıcı barışın sağlanması olduğunu kaydetti.
Hüseyin Aranır, “Mağusa sizin için ne ifade ediyor?” sorusuna ise “Dünüm, bugünüm ve yarınım” yanıtını verdi. Mağusa’nın tarihi güzelliklerinin dünyanın hiçbir şehrinde olduğuna inanmadığını ve Mağusa’nın başka kentler tarafından kıskanıldığına inandığını belirten Aranır, Mağusa’nın ziyaret edenleri kendisine hayran bıraktığını dile getirdi.
“Mağusa Suriçi’nde bulunan kültürel mirasımız ve tarihi yapılarımız birçok kenti kıskandıracak güzelliktedir” diyen Aranır, Mağusa’nın limanıyla, kalesiyle, Salamis’i, Othello’su ile dünyanın en güzel kenti olduğunu ifade etti.

 

“Geri dönüşler sağlanmalı”
Hüseyin Aranır, yurt dışında yaşayan soydaşlarımızın ülkelerine geri dönmelerini sağlayacak adımların ülkemizin yürütme organları tarafından bir an önce atılmasını diledi.

Yurt dışında soydaşlarımızın geri dönüp ülkelerine yatırım yapmaları için gerekli güven ortamının oluşması ve gerekli diğer unsurların da hazır hale getirilmesini gerektiğini anlatan Aranır, yurt dışında yaşayan insanlarımızın da memleketlerine gerekli yatırımları yapmaktan korkmamaları gerektiğini söyledi.
Özellikle yurt dışında yaşayan gençlerimizin eğitimlerini tamamladıktan sonra mutlaka Kıbrıs’a geri dönmeleri ve ülkelerine katkı sağlamaları gerektiğine vurgu yapan Aranır, ülkemizin de yurt dışında öğrenim gören gençlerin ülkelerine geri dönmeleri için tüm olanakları seferber etmesi gerektiğinin altını çizdi.