*  Kuzey Kıbrıs’ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren Tunalı İnşaat Şirketi, yeni neslin verdiği taze kan sayesinde her geçen gün büyüyor. Tunalı İnşaat'ın genç Direktörü Ceyhun Tunalı, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklere “Ülkenize yatırım yapın!” mesajı gönderiyor.

 

Mine AVKIRAN NUR

 

İnşaat alanında 42 yıldır dürüstlük ve güvenilirlik temelinde hizmet veren Tunalı İnşaat Limited Şirketi, yeni neslin katılımıyla sektörde yenilenen ve gelişen şirketler arasında ön sıralarda yer alıyor. 

1976 yılında Mustafa Tunalı tarafından kurulan şirket, 2004’te "Limited Şirket" unvanı alarak kurumsallaşma yolunda ilk adım da atmış oldu.

Tunalı İnşaat, anahtar teslim proje müteahhitliği, devlet ihale işleri, yapsat ve renevasyon konularında faaliyet gösterirken, yalıtım ve yapı kimyasallarının  satışını da yapıyor. 
Bir aile şirketi olan Tunalı İnşaat’ın Direktörlüğünü Ceyhun Tunalı üstlenirken, şirketin kurucusu Mustafa Tunalı da bilgi birikimi ve tecrübelerini aktarmayı sürdürüyor. Ayrıca, Mustafa Tunalı’nın eşi Zuhal Tunalı ve kızı Ceyda Tunalı da, şirketi ayakta tutan iki isim.

Tunalı İnşaat Limited Şirketi’nin bugünlere gelişi ve projeleri hakkına North Cyprus UK Gazetesi’ne konuşan Ceyhun Tunalı, önemli mesajlar da verdi.

 

“İnşaattan sonra yalıtıma da yöneldik”

 

Ceyhun Tunalı, çocuk yaşlardan itibaren şirketin farklı alanlarında çalışıp, üniversite eğitiminin ardından 2007 yılında İnşaat Teknisyeni olarak şirkette aktif görev almaya başlamış. Şirkete adeta taze kan getiren Tunalı, bazı zorluklarla da karşılaşmış. Ancak yılmamış.
 “Annan Planı’nın verdiği hüsran sonrasında inşaat sektörü pek de iç açıcı durumda değildi. Durağan dönemde yalıtım malzemelerini ülkeye ithal etme düşüncemi paylaştığım zaman şirketin kurucusu olan babam Mustafa Tunalı, piyasayı iyi bildiğinden bu açılıma pek sıcak bakmamıştı. Ailenin de desteğiyle yalıtım malzemeleri piyasasına girdik ancak bunu sektöre tanıtmak ve müşteri kazanmak çok kolay olmadı. Tunalı İnşaat’ın yıllar içinde edindiği güven sayesinde çalıdığımız kapılar açıldı, geri çevrilmedik.” diyor.

Tunalı İnşaat LTD’in uzun yıllar sadece Girne bölgesinde işler yaptığını anımsatan Ceyhun Tunalı, 2009 yılında pazarı genişleterek, Kuzey Kıbrıs’ın bir çok bölgesinde hizmet vermeye başladıklarını ve Lefkoşa ile Girne'ye birer ofis açtıklarını ifade ediyor.

 

“Yap-sat projelerini güçlendirdik”

 

Ceyhun Tunalı, Lefkoşa ve Girne’de yap-sat projelerini güçlendirirken, dürüstlük temelinde müşteri memnuniyetine önem vererek çalışmalara devam ettiklerini vurguluyor.

Mustafa Tunalı'nın Lefkoşa'da aldığı birçok projeyi zamanında teslim etmenin gururuyla farklı bölgelerde projeler gerçekleştirme yoluna gittiğini ifade eden Ceyhun Tunalı, birçok projenin muteahhitliğinin yanı sıra 1996 yılında Çatalköy'de Black Grape ismiyle 16 haneli site, 1998 yılımda Oscar Hotel'e ek bina inşa edildiğini ve ayrıca askeri ihalelerin alındığını kaydediyor.

Devam eden projelere de değinen Tunalı, Lefkoşa'da Tunalı Viva ismiyle 2 havuzu bulunan 7 adet yap-sat apartmanın tamamlanmak üzere olduğunu belirtiyor.

Ceyhun Tunalı, 36 apartman dairesinden oluşacak N Cadde Gönyeli projesinin de temellerinin atıldığını ve proje başlar başlamaz 4 blokun satıldığını ifade ediyor. Ayrıca, Lefkoşa'nın Marmara bölgesinde bulunan The Marmara ismiyle inşa edilen apartman projesinin de yıl sonunda tamamlanacağını anımsatan Tunalı, dairelerin yüzde 80'inin satıldığını belirtiyor. 

 

Four Seasons Life projesi devam ediyor

 

Ceyhun Tunalı, 4 ortaklı bir proje olan Four Seasons Life'ın da İskele bölgesinde devam ettiğini vurgulayarak, uzun yıllardır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Recaioğlu İnşaat, Noyanlar Şirketler Grubu, Döveç Şirketler Grubu ve Tunalı İnşaat'ın bu projenin dört bacağını oluşturduğunu ve şirketlerin bilgi, tecrübe ve vizyonlarını bu projede birbiriyle paylaştığını kaydediyor. 

 

Müşteri portföyü giderek genişliyor

 

Önceleri, yerli halkın yanı sıra İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden müşterileri olduğunu, Genç İşadamları Derneği Başkanlığı'nı yaparken Kuzey Kıbrıs'ı yurt dışında tanıtma yoluna gittiğini anımsatan Ceyhun Tunalı, son iki yılda KKTC'nin yatırımcılar açısından gözde bir ülke haline geldiğini vurguluyor. Tunalı, bu sayede Türkiye, İskandinav ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna ve Rusya'dan yatırımcıları müşteri portföyüne yerleştirmeyi başardıklarına dikkat çekiyor.

 

Hedefi, mahalle kültürünü yaşatmak

 

Hedeflerine değinirken, özlem duyduğu mahalle kültürünü yaşatmak istediğini belirten Tunalı, "Lefkoşa bölgesinde toplu konut inşa etmek kişisel hedefimdir. Eski mahalle kültürünü yaşatmak istiyorum. Güvenliği sağlanacak sitenin açık-kapalı spor tesisi, bahçe ve parkları olacak. Bu projeyi 5 yıl sonra hayata geçirmek istiyorum." diyor.

 

İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklere mesaj

 

İngiltere'de yaşam süren Kıbrıslı Türklere de mesaj gönderen Ceyhun Tunalı, "İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler eskiden tatil döneminde hem akrabalarını görmek hem de dinlenmek için Kuzey Kıbrıs'a gelirdi, yatırım yapıp bir konut alırdı. Ancak son kuşak tatilini dahi KKTC'de yapmaktan kaçınıyor. Nasıl ki bir Rus KKTC'den konut satın alabiliyorsa, oradaki vatandaşlarımızın hem bağlarını koparmamak hem de ülkelerine sahip çıkmak adına yatırım yapmalarını tavsiye ederim. Bu, bizi gelecek açısından daha güçlü kılacaktır."