Gazimağusa’da faaliyetlerini sürdüren Kurtsan Group, Gazimağusa, Tuzla ve İskele'deki projelerine devam ediyor.

Şirket, İskele Long Beach, Bafra ve Karpaz'da yeni projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
 

32 yıldır aile şirketi

olarak hizmet veriyorlar
 

Kurtsan Group'un 1989 yılında Hayrullah Kurt tarafından kurulduğunu söyleyen Yasin Kurt, şu an şirketin faaliyetlerini ağabeyleri Mustafa Kurt, Hamit Kurt ve ablası Gülşen Kurt ve kendisinin yürüttüğünü belirtti.
Yasin Kurt, geçen zamanla birlikte şirketin büyüdüğünü, şimdilerde direktör olan kardeşlerin, şantiyenin tozlu alanlarından geçtiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Babamızın, bizlere tırnaklarıyla kazıyıp miras olarak bıraktığı bu şirket, bir aile şirketidir. Bizler en başta ağabeyim Mustafa Kurt, ablam Gülşen Kurt, ağabeyim Hamit Kurt ve ben, sektörün farklı alanlarında eğitimler aldık ve şirketimize bu alanlarda katkılar koyarak bugüne getirmenin gururunu yaşıyoruz.

32 yıldır gerek sahada gerek ofiste her aşamada işimizin başında durarak deneyim kazandık. Her geçen gün artan iş hacmi ile çalışmalarımıza ve projelerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Gelişen teknolojiyle paralel olarak genç ve dinamik ekibimizle, yenilikçi anlayışımızı projelerimize yansıtarak sektör beklentilerinin üzerinde modern hayata uygun, eşsiz yaşam alanları sunmak başlıca hedefimiz olmuştur”.


 

“Birçok proje hayata geçirildi, devlet ihaleleri alındı”
 

Kurtsan Group Direktörlerinden Yasin Kurt, şirketin bugüne kadar yaptığı projelere de değindi:

“Şirketimiz, kuruluş yılından itibaren 11 yıl boyunca farklı şirketlere çözüm ortaklığı yaptı. Daha sonra, 2000’li yıllarla birlikte devlet ihaleleri kapsamında hastaneler, okullar, kütüphaneler, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binaları, camiler, yollar vb. farklı yapıların inşasında ve onarımında hizmet verdik.

Ayrıca eski eserlerin restorasyon çalışmalarını da yürüten şirketimiz, Avrupa Birliği destekli birçok projede yer aldı. Son dönemlerde hizmet alanlarımızı daha da genişleterek, gençliğimizin verdiği inanç ve azimle konut projelerini hayata geçirmeye başladık. Bu bağlamda yap-sat sektörüne de giriş yaparak apartmanlar, villa projeleri, siteler, kişiye özel projeler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz”.

İskele ve Gazimağusa'daki projeler hızla devam ediyor
 

İlk yıllardan bu yana adanın dört bir yanında hizmet verdiklerini ifade eden Yasin Kurt, konut projelerinin Gazimağusa ve İskele’de yer aldığını, planlanan projelerin ise bu bölgelere ek olarak Bafra ve Karpaz’da olacağını belirtti.
Kurt, şu an Gazimağusa merkezde iki adet apartman projesi, Tuzla bölgesinde 64 adet konuttan oluşan yaşam sitesi ile beraber İskele’de “Independent Life” ismi altında 16 adet villadan oluşan projenin devam ettiğine dikkat çekerek, tüm bunlarla birlikte İskele Long Beach’de 2 adet yeni apartman projesinin temellerinin bugünlerde atılacağını söyledi.
Projelerinde önceliklerinin kalite ve güveni en üst seviyede tutarak yeni yaşam alanlarını modern hayata uygun şekilde inşa etmek olduğuna vurgu yapan Kurt, yaptıkları projelerde inşaatın her aşamasında kaliteli malzeme ve birinci sınıf işçilikten ödün vermeden faaliyetlerini yürüttüklerini kaydetti.

Yasin Kurt, tüm projelerde teslim sonrası sundukları servis ve hizmetlerin kalite anlayışlarının kanıtı olduğuna dikkat çekerek, çalıştıkları tüm iş ortakları ve müşterilerine verdikleri sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
 

"Kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz"
 

Müşterilerinin bütçe ve gelirlerine uygun çözümler sunmak için esnek ödeme koşulları sağladıklarını ifade eden Yasin Kurt, “Örneğin, düşük miktarda ön ödemelerle ve aylık taksitlerle kira öder gibi müşterilerimizi ev sahibi yapıyoruz. Buna ek olarak teslimden sonra da sağladığımız ödeme planı sayesinde müşterilerimiz, faizsiz ve kredisiz ödeme avantajları elde ediyorlar" diye konuştu.
Kurtsan Group Direktörlerinden Yasin Kurt, yerli halktan başlayarak, Türkiye, Avrupa ve dünyanın farklı coğrafyalarından müşteri portföyüne sahip olduklarına vurgu yaparak, "Elbette bunların arasında İngiltere’den birçok Kıbrıslı Türk müşterilerimiz de bulunmaktadır. İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin hem yatırım hem yaşam hem de tatil amaçlı olarak projelerimize gösterdiği ilgiden oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı.

"İyi bir yaşam için tüm özellikler Kuzey Kıbrıs’ta mevcut"
 

İngiltere’deki yaşam şartlarıyla kıyaslandığında Kuzey Kıbrıs'ın daha güvenli oluşunun yanı sıra ekonomi, ulaşılabilirlik ve sosyal imkanlar açısından daha uygun olduğuna işaret eden Kurt, iklim koşulları, masmavi kristal denizinin de en önemli özellikleri olduğunu vurguladı.

Kurt, “İyi bir yaşam için yer seçerken bu özellikler belirleyici rol oynamaktadır. Güvenlik derken hem suç oranı daha düşük hem de finansal güvenlikten söz ediyoruz. Finansal güvenlik ise, doğru yere doğru zamanda yapılan yatırımı ve karlı bir alışverişi ifade ediyor. Kuzey Kıbrıs’ta güvenilir bir şirketten ev aldığınızda hem paranızı doğru yere harcamış olurusunuz hem de yatırımızın kazancını garantilemiş olursunuz. İhtiyaçlar ve özellikle konut fiyatları da kıyaslandığında, daha düşük bütçelerle istediğiniz gibi bir eve sahip olmak mümkündür. Yani Kuzey Kıbrıs dünya standartları ile kıyaslandığı zaman en düşük maliyetle en iyi yaşam standartlarına sahip olabileceğiniz tek yerdir" dedi.
 

“Kuzey Kıbrıs’ın değeri ve popülerliği artıyor”
 

Yasin Kurt, İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmelerinin üç nedeni olduğuna dikkat çekerek, şunlara değindi:

"Birincisi emeklilik planı, ikincisi yatırım yapmak ve üçüncüsü sezonluk tatil amaçlı ziyaretlerdir. Özellikle emeklilik planı söz konusu olduğunda, ada hayatının huzurlu ortamı tam bir tercih sebebidir. Adanın altın kumsalları ve masmavi denizi, turistlerin ve yatırımcıların gözde adresi olmuştur. Bu anlamda da Kuzey Kıbrıs her gün adını daha çok duyuran ve değerinin arttığı bir konumdadır. Tüm bu avantajlar yatırım yaparken ilk günden kazanç sağladığınız anlamına gelir”.
Yasin Kurt, Kurtsan Group ailesi olarak Kuzey Kıbrıs’ın son yıllarda değerinin ve popülerliğinin gözle görünür şekilde arttığını gördüklerine ve bu artışın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inançlarının tam olduğuna işaret etti. Kurt, “İngiltere başta olmak üzere, dünyadaki tüm yatırımcılar ve Türkleri, bu artan değere ortak olmaya, adamıza davet ediyoruz” dedi.