Kuzey Kıbrıs’ın en büyük yatırım şirketi Northernland Group, Kıbrıs’ta Long Beach bölgesine yapılacak yeni projesi Grand Sapphire’i tanıttı

31 KAT YÜKSEKLİK, BİN 574 KONUT… “Kaliteli yaşam” sloganıyla 2003 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Northernland, Grand Sapphire projesiyle “yedi yıldızlı yaşam” iddiasında. Proje, KKTC’nin en yüksek, en yeşil ve en çok sosyal alana sahip projesi olacak. Toplam 75 bin metrekare alan üzerine, 185 bin metrekarelik dev projede stüdyo daireden 4+1 lüks daire seçeneklerine kadar her ihtiyaca yönelik konutlar var. Adada inşa edilecek en yüksek binalar olan 27-29 ile 31 katlı 3 yüksek bloktan ve 7 alçak bloktan oluşan, toplam bin 574 konutu içinde barındıran bu devasa yaşam merkezi residance bölümünü oluşturacak.

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük ve güvenilir yatırım şirketlerinden Northernland Group, Mağusa- İskele ilçelerinin kesiştiği noktada Long Beach bölgesinde yapımına başlanan Grand Sapphire projesinin tanıtımını Palm Beach Hotel’de yaptı.

Gecede KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, çok sayıda bakan, milletvekili, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra belediye başkanları da hazır bulundu. Mimarisi, çevre düzenlemesi, otel- konut projesi ve sosyal alanları ile Grand Sapphire Projesi, KKTC’deki birçok “ilk” ve “en” olma özelliğine sahip.

Üç yıl içerisinde tamamlanacak projenin, iki yıl içerisinde satışının bitmesi hesaplanıyor. “Kaliteli yaşam” sloganı ile 2003 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Northernland, Grand Sapphire ile bu kez de “yedi yıldızlı yaşam” iddiasında. Proje KKTC’nin en yüksek, en yeşil ve en çok sosyal alana sahip projesi olacak.

Northernland Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt, projenin çok ciddi bir yatırım fırsatını da içinde barındırdığını söylerken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt ise, lansman gecesi öncesindeki sürede 200’e yakın ön kabul aldıklarını belirtti.

Geceye 25 farklı ülkeden emlak danışmanlarının katılması ise, KKTC’de ilk kez rastlanan bir olay oldu.

Proje için, Yıldırım köyünde 3 bin adet palmiye ağacı yetiştiriliyor. Otel ve konutlar içi tasarlanan havuz ve sosyal alanlar ise büyüklükleri itibarı ile KKTC’de bir başka ilk olacak.

Gece sonunda, konuklarla birlikte Grand Sapphire Resort Projesi’nin dev maketinin açılışı da yapıldı.

H&V ajansın mankenlerinde yer aldığı gecede keman gurubu resital yaptı.

Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer: "Büyük başarı"

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, gurur duyulacak bir proje lansmanı izlediklerini belirterek, “Bu proje uluslararası ölçekli. Bunu yerli bir şirketimiz yapıyor. Bu ulusal sermayemizin de güçlendiğini gösteriyor” dedi. Bu tür projelerin KKTC’yi ayağa kaldıracağını belirten Gürcafer, “Devlete 50 milyon TL vergi ödenecek deniyor. Devlete ödenecek kaynak 200 milyon TL’ye çıkacak. Bu ve benzer projelerin artması gerekiyor. Bu ve benzer projelere karşı çıkmak kolay. Her ay 130 milyon TL buluyor sigortalar. Bu kaynağı bilir mi karşı çıkanlar? Bilmez. Biz bu ülkeyi çevre dostu projelerle hak ettiği yere getireceğiz. Proje mükemmel bir proje. Ülkeye hayırlı olsun” dedi.

Northernland Constructipm CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taruz Güçlüer, 180 bin metrekarelik inşaat alanına, adanın en yüksek binasını içerecek projede 7 bin metre kare havuz alanı olduğunu söyledi. Güçlüer, KKTC’nin ilk ve tek “Karma Yaşam Projesi” olan Grand Sapphire Residence ve Grand Sapphire Resort Hotel projesini tanıtmaktan onur ve heyecan duyduğunu söyledi.

Northerland Construction Başkan Yardımcısı Onur Bozkurt, 25 farklı ülkeye satış yapan bir şirket yapısına sahip olduklarını belirterek Grand Sapphire ile bu sayıyı daha fazla ülkeye yayarak, KKTC’nin tanıtımına da katkı sağlayacaklarını vurguladı. Bozkurt, “Bugüne kadar 3 bin üzerinde aileyi ev sahibi yaptık ve mutlu yuvalar kurmalarına yardımcı olduk. İnşaatlarımızda da ilkleri gerçekleştirdik ve yaptığımız bütün projelerde 100% lük bir satış oranına sahip olduk” dedi.

Bozkurt: KKTC devletinin kasasına

50 milyon 648 bin TL vergi verilecek

Northernland Construction Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt, maviden yeşile muhteşem bir yaşam alanı yaratılacağını söyledi. Projenin içerisinde “en”ler barındırdığını söyleyen Bozkurt, şöyle dedi:

“50 milyon TL’yi aşan vergi bu proje ile devletin kasasına girecek” derken, KKTC ekonomisine de günde 450 bin dolar potansiyelin proje içerisinde yer alacak. 5 milyon 641 bin TL’lik inşaat ruhsatıyla en yüksek ruhsatı ödenen projesi ve tamamlandığı zaman KKTC devletinin kasasına girecek 50 milyon 648 bin TL vergisi ile en yüksek vergiyle vergi rekortmeni olacak bir projedir. Grand Sapphire İskele Bölgesinde inşaat sektörüne sağlayacağı katkı yanında, tarımdan turizme büyük bir ekonomik merkez haline gelecek bir projedir. Grand Sapphire; bölgede ciddi bir istihdam yaratacak. Öngörülen çalışan sayısı bin civarındadır.

Grand Sapphire; kendi tarım ürünleri paydaşlarını yaratacak. Uzman katkısı ile, bölgede organik tarımın gelişmesi için öncü olmak istiyoruz. Bölge üreticisi, Grand Sapphire ile eşgüdüm içerisinde üretim yapacak.

Sebze ve meyve ihtiyacımızı büyük oranda üreticimizi de geliştirerek sağlayacağız. Bölgede kurulacak soğuk hava depoları ile hayvancımız; devamında çiftçimiz, balıkçımız yaratılacak bu güçlü ekonomik yapının parçası olacak.

Grand Sapphire; sadece inşaat alanı olmayacak. Biz bir taraftan projeyi tasarlıyoruz, diğer taraftan da bölgede ciddi bir ekonomik döngünün temellerini atıyoruz. Grand Sapphire; 8 ay doluluğu baz aldığımızda yılda 110 milyon dolar; yani 660 milyon TL ülke ekonomisine katkıda bulunacak dev bir proje ve yaşam biçimidir.

Bugüne kadar yaptığımız tüm işlerde, tüm esnaf şahidimizdir ki bizler yüzde 100 yerli sermayeyle çalıştık. Bunun nedeni tamamen kendi iş insanımızı destekleyerek birlikte güçlenmeye olan inancımızdır”.

H&V ajansın mankenlerinde yer aldığı gecede keman gurubu resital yaptı.

Projenin özellikleri

G.Sapphire, adamızın en gözde lokasyonu olan İskele Long Beach sahilinde yer alıyor. Toplam 75 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 185 bin metrekarelik dev projede stüdyo daireden 4+1 lüks daire seçeneklerine kadar her ihtiyaca yönelik konutlar var. Adada inşa edilecek en yüksek binalar olan 27-29 ve 31 katlı 3 yüksek bloktan ve 7 alçak bloktan oluşan, toplam bin 574 konutu içinde barındıran bu devasa yaşam merkezi Residance bölümünü oluşturacak.

5 yıldız konseptinde hizmet verecek olan Grand Sapphire Resort otel, birçok ülkeden misafiri ağırlayacak, ayrıca Residance bölümünde yaşayacak olanlara da hizmet verecek çeşitli aktivite merkezlerini bünyesinde bulunduracak.

Zeminde, sadece %18 inşaat kullanımı olan, ödüllü modern mimarisi, 7000 metrekare havuz alanı ve 20 binden fazla bitki çeşitliliği ile kısacası, mavinin yeşile doyduğu, yaşamın tatile dönüştüğü Grand Sapphire’de her daire, muhteşem Akdeniz manzarasından faydalanacak şekilde konumlandırıldı.

Kıbrıs’ın en büyüğü olacak olan 4 bin metrekarelik Punta Cana’da eğlenip serinlerken, animasyonun bitmediği havuz-bar ve aktiviteler olacak. 3 bin metrekarelik diğer havuzlarda sessizlik ve huzur olacak.

Aquapark’ta çocuklar gibi eğlenebilir veya kapalı havuzda bütün yorgunluğunuzu atabilir ya da adada bir ilk olan, infinity pool’da 85 metre yükseklikte 27’nci katta Akdeniz’i kucaklayabileceksiniz. Organik SPA merkezi ise hem ruhunuzu hem bedeninizi dinlendirecek. Projede 5 adet restoran var. Kapalı alanda bulunan pastaneni yanı sıra 5 adet de bar bulunuyor. Grand Sapphire’i özel ve farklı kılan en büyük özelliği 5 yıldızlı otel konsepti ile residance konseptini harmanlayıp, ev sahiplerine 7 yıldızlı bir yaşam sunulması.