Altyapı projelerinden devlet ihalelerine birbirinden kaliteli işlere imzasını atan Baştaşlar İnşaat, yap –sat işlerinde de kendini kanıtladı. Çatalköy ve Esentepe bölgelerinde projeleri bulunan firma, yalnızca konut değil aynı zamanda keyifli bir yaşamı da garantiliyor.

1969 yılından beridir inşaat sektöründe hizmet veren Baştaşlar İnşaat, yılların tecrübesiyle güvenilir bir firma olarak ismini duyurdu. Baştaşlar İnşaat Direktörü Ahmet Baştaş gerek şirketleri gerekse projeleri hakkında gazetemize konuştu.

 

Ülkenin öncü inşaat firmalarından Baştaşlar İnşaat, altyapı projelerinden yap-sat işlerine bir birinden kaliteli projelerle gündemdeki yerini koruyor. Baştaşlar İnşaat, yılların tecrübesiyle güvenilir bir firma olarak ismini duyurdu. Baştaşlar İnşaat Direktörü Ahmet Baştaş şirketleri ve projeleri hakkında gazetemize konuşarak 1969 yılından bugüne firmanın inşaat serüvenini bizlerle paylaştı.
Şirket, A.T.Ö Kardeşler ismiyle 1969 yılında kuruldu… Kıbrıs Cumhuriyeti’ne müteahhitlik şirketi olarak kaydoldu. Ahmet Baştaş’ın babası Ali Baştaş , amcası Ömer Baştaş ve dayıları Tayar Alpdağ tarafından kurulan şirket, 1994 yılına kadar faaliyetlerine devam etti. 1994 yılında A.T.Ö Kardeşler şirketinin faaliyetlerini durmaya karar verirken, üç ortaktan ikisi Ali ve Ömer kardeşler, Baştaşlar İnşaat olarak yollarına devam ettiler. 1998 yılında Ahmet Baştaş askerden terhis olmasina muteakip şirketi devraldı.

 

İnşaatın her alanında çalışmış…

1998 yılında yalnız bir şekilde inşaat serüvenine atılan Ahmet Baştaş çok küçük yaşlardan itibaren bu işin içinde yoğruldu. İnşaat konusunda neredeyse her bölümde çalıştı…
Adım adım başarıya giden bu yolda büyük emekleri olan Ahmet Baştaş, “8 yaşından beridir her yaz ve şubat tatilimi babamın yanında inşaatlarda geçirdim. 22 yaşına kadar da her şubat ve yaz tatilinde fiilen inşaatlarda çalışmış birisiyim. Her bölümde de faaliyet gösterdim” diyerek başarılarında tecrübenin önemini vurguladı. 
Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra da bir yıl Turizm Bakanlığı’nda  Turizm Planlama Komitesi’nde yer alanAhmet Baştaş, 2011-2012 yıllarında Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı.
1. Sınıf müteahhit belgesine sahip şirket, Gönyeli’ye FIFA onaylı saha yapımında da ismini duyurdu.

 

Yap-sat işlerinde yerli ve yabancıların gözdesi

Önceleri taahhüt (devlet, özel şahıs, kurum vs.) işleri ile inşaat sektöründe güven kazanan şirket, daha sonra askeri binalar, devlet binaları, arıtma tesisleri ile sektörde kendini kanıtladı. 2001 yılında yap-sat işleriyle de önce yerli piyasaya yönelik apartman dairesi ve villa yapıp satan Baştaşlar İnşaat, daha sonra da yabancılara yönelik yap-sat işleriyle çalışmalarını sürdürdü.
Gazetemize bilgi veren direktör Ahmet Baştaş, halen Girne bölgesinde konut yapıp sattıklarından da bahsetti.

 

Şirketin yeni otel projesi var

Ahmet Baştaş, English School of Kyrenia ve Girne Amerikan Üniversitesi gibi okul binaları inşaat projelerinde bulunan şirketlerinin 2013 yilinda yaklaşık 16 bin metrekarelik projelere imza attığını belirtiyor. Şu anda Gönyeli Belediyesi altyapı işleri ve ayrıca şirkete ait konut projeleri ile çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerine değiniyor. 

Şirket çok yakında otel projesiyle de gündeme gelmeye hazırlanıyor.
Ahmet Baştaş, turizmin gözde merkezlerinden bir tanesi olan Çatalköy’de yeni otel projesi için de oldukça heyecanlı. Proje tamamlanır tamamlanmaz basına açıklama yapacaklarını söylüyor.

 

Çatalköy  ve Esentepe’de muhteşem yaşam alanları

Ahmet Baştaş’dan diğer projeleri hakkında da bilgi alıyoruz. Baştaşlar İnşaat’ın yoğunlukta projeleri Çatalköy Bölgesi ve Esentepe Golf Sahası bölgesinde yer alıyor. Esentepe’de 56 konutluk bir projeleri bulunuyor. 48 tanesi ‘town house’, 8 tanesi havuzlu villa olan projelerine şu anda Ruslar büyük ilgi gösteriyor. Ekim ayında satışa çıkan bu konut projesini Baştaşlar, Eylül sonu sahiplerine teslim etmeye hazırlanıyor.

 

Keyifli bir hayatın anahtarı…

Baştaşlar İnşaat’ın bu projesi sadece dairelerden ibaret değil. Gym, sauna, 2 adet büyük yüzme havuzu, bar & bistro ve golf üyeliği ile ülkede huzur dolu bir mekânda, sorunsuzca yaşamanın ve keyifli vakit geçirmenin de anahtarı birlikte teslim ediyorlar. 2 yatak odalı ve 3 yatak odalı villaların da yer aldığı projede, 2 yatak odalı villalar 105 metrekare + teras, 3 yatak odalı  136 metrekare + teras ve  3 yatak odali villalar 150 metre kare + 50 metrekare terastan oluşuyor.
Girne’ye 15 dakika uzaklıkta bu projede daireler, 60 bin- 85 bin pound arası, villalar ise 135 bin -155 bin pound arasından satılıyor. 

 

Baştaşlar İnşaat Şti. Ltd.

Ofis Tel No 1: 0392 22 39774

Ofis Tel No 2: 0392 22 39775

Fax No: 0392 22 39776

Email: [email protected]