GİYİM VE KOZMETİKTE DE FAALİYET GÖSTERİYORLAR...KKTC’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Umay Construction Ltd. Direktörü Hüseyin Umay, özel müteahhitlik, yap-sat ve proje hizmetleri ile devlet ihalelerinin yanında, giyim ve kozmetik sektöründe de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

İNGİLTERE'YE YÖNELİK PROJELER DE VAR...İnşaat sektöründe uygun fiyatlı ve kaliteli evler yaptıklarını ifade eden Hüseyin Umay, İngiltere’de yaşayan soydaşlarımıza ve yerli halkımıza hitap eden projeler dizayn ettiklerini bildirdi.

Ahmet İLKTAÇ

KKTC’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Umay Construction Ltd. Direktörü Hüseyin Umay, özel müteahhitlik, yap-sat ve proje hizmetleri ile devlet ihalelerinin yanında, giyim ve kozmetik sektöründe de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

İnşaat sektöründe uygun fiyatlı ve kaliteli evler yaptıklarını ifade eden Hüseyin Umay, İngiltere’de yaşayan soydaşlarımıza ve yerli halkımıza hitap eden projeler dizayn ettiklerini bildirdi.

Hüseyin Umay, müşterileriyle aile gibi olmayı başardıklarını belirtti ve “Yeni müşterilerimiz, eski müşterilerimizin tavsiyesi ile bize geliyorlar” dedi.

Mağusa’nın tarihi güzelliklerinin tartışılmaz derecede muhteşem olduğuna dikkat çeken Umay, ancak kentin yeteri kadar tanıtımının yapılmadığını, bu nedenle de hak ettiği değeri göremediğini dile getirdi.

“Şirketimiz 2006 yılında kuruldu”

Projeleri ile ilgili gazetemize bilgi veren Umay Estate and Construction Ltd. Direktörü Hüseyin Umay, şirketlerinin 2006 yılında inşaat alanında faaliyet göstermek için kurulduğunu söyledi.

Umay, şirket faaliyetlerinin özellikle Mağusa bölgesinde, özel müteahhitlik, yap-sat ve proje hizmetleri ile devlet ihaleleri yoğunluklu olduğunu kaydetti.

Hüseyin Umay, Lefkoşa’da, “Umay 17” isminde bir projeleri bulunduğunu, Mağusa’da ilk olarak modern mimariye örnek teşkil eden “Derin Evler” sitesini yaptıklarını bildirdi.

İkinci etap olarak “bungalov” tarzında tek katlı evler inşa ettiklerini anlatan Umay, aynı bölgede, 3’ünci etap olarak da 2 katlı 4 daireden oluşan villa konforunda daireler yaptıklarını belirtti.

Umay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Devam eden projelerimiz arasında Tuzla Bölgesi’nde “Alaçatı Villaları” adını verdiğimiz 6 adet villamız vardır. Satışları halen devam etmektedir.

Bunun dışında yine Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin yanında, 2 yatak odalı “Umay 16” projemiz sürüyor. Bu proje yatırım amaçlıdır. Gerek kira olsun, gerek yatırım için, çok iyi bir fırsat sunuyor. Okula yürüyüş mesafesindedirler”.

Bunların dışında Mağusa’da Limanı'nın tam karşısında yeni bitirdikleri “Umay Port” isimli projelerine de değinen Hüseyin Umay, Lefkoşa’da, “Domuzcular Burnu’nun” tam karşısında hazırladıkları 2 yatak odalı dairelerden oluşan projeleri de bulunduğunu söyledi. Umay, bu projenin satışına henüz çıkmadıklarını, yakında satışların başlayacağını dile getirdi.

Uygun fiyatlı kaliteli evler

Hüseyin Umay, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Devlet ihalelerinde, Lefkoşa Belediyesi’nin “Pazar Yeri” ihalesinin 2’nci etabına devam ediyoruz. Çok yakında tamamlayıp teslim edeceğiz.

Dışişleri Bakanlığı’nın tadilat ve tamirat işlerini yapıyoruz. Bu bayağı büyük bir iştir. Tamamlamak üzereyiz.

Derinya Kapısı’nın 2’nci etap çalışmasını yaptık. Derinya Kapısı, Mağusa için önemli bir kapıdır”.

Mağusa’da, MAGEM’in Sakarya bölgesindeki tesislerinin inşasını da kendilerinin yaptığını ifade eden Umay, birçok okul ihalesinde de faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

Hüseyin Umay, projelerini, bölge ve müşteri profiline göre dizayn ettiklerini söyledi. Uygun fiyatlı ve kaliteli evler yapma taraftarı olduklarının altını çizen Umay, İngiltere’de yaşayan soydaşlarımıza ve yerli halkımıza hitap eden projeler dizayn ettiklerini aktardı.

Hüseyin Umay, seramik, ahşap işleri ve boya seçeneklerini müşterilerin seçtiğine işaret etti.

En iyi reklam müşteridir

Müşterilerinin kendi zevklerini evlerine yansıtabildiğini, ayrıca evlerinin 3 yıl garantili olduğunu söyleyen Umay, “En iyi reklam müşteridir. Müşterilerimizle aramız gayet iyidir. Yeni müşterilerimiz, eski müşterilerimizin tavsiyeleri ile geliyorlar. Müşterilerimizle aile gibi olmayı başardık” diye konuştu.

Hüseyin Umay, şirket olarak perakende sektöründe de faaliyetleri olduğunu kaydetti. Türkiye’nin önde gelen “Collezione” firmasının KKTC bayiliğinin kendilerinde olduğunu anlatan Umay, “Collezione” markasında Mağusa ve Lefkoşa’da 2 mağazaları olduğunu bildirdi.

Kozmetikte da faaliyet gösteriyorlar

Hüseyin Umay şöyle devam etti:

“Yine Kore’nin “Ximivogue” markasının hem Güney Kıbrıs’ta, hem KKTC’de, hem de Türkiye’nin Güney Bölgesi’nde bayiliğini aldık.

“Ximivogue”, dünyada 2 bin ülkede, bin 400 mağazası olan kozmetik markasıdır. Makyaj, cilt bakımı, çanta, oyuncak grubu ve ev tekstili gibi aradığınız her şey vardır. 5 bin 800 değişik modelimiz vardır.

İlk mağazamızı 2018 yılı Aralık ayında Mağusa’ya açtık. Mağusalılar çok sevdi. Biz sevdik. İkinci mağazamızı Lefkoşa’ya açacağız. Yıl sonuna kadar 3’ncü mağazamızı Girne’de açarak 3’ncü “Ximivogue” mağazasına sahip olmak istiyoruz”.

"Memleketime borcum var"

Kıbrıslı Türk iş adamı olarak memleketine borcu olduğuna işaret eden Umay, eğitim, sosyal, kültürel faaliyetlere ve spora ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını da kaydetti.

Hüseyin Umay, Kıbrıs kültürünün kendisinde büyük önemi olduğunu ve kültürümüzün yaşatılması ve ilerleyen nesillere ulaşması için ellinden geleni yaptığını söyledi.

"Mağusa’nın yeteri kadar değerini bilmiyoruz"

Mağusa ile ilgili küçüklük anılarını belleğine kaydettiği yer olarak bahseden Umay, şöyle konuştu:

“Babamın 1975 yılından bu yana Mağusa Suriçi’nde dükkânı vardır. Çocukluğumuz Mağusa Suriçi’nde geçti. Canbulat İlkokulu’ndan mezun oldum. Oradan da Türk Maarif Koleji ve hayatımız Mağusa’da geçti. DAÜ İnşaat Mühendisliği mezunuyum.

Mağusa benim için çok önemlidir. Mağusa’nın yeteri kadar değerini bilmediğimizi düşünüyorum. Kaleiçi’nin yavaş yavaş canlanması bizi mutlu etse de, daha hızlı büyümesi gerekir”.

Mağusa’nın gerek belediye, gerekse de hükümetler tarafından hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Hüseyin Umay, “Üniversite çok büyük bir kazancımız ama şöyle bir de gerçek var ki, üniversitedeki öğrenci kalitesi, 1990’lar ve 2000’li yılların başına göre kaliteli değildir” dedi.

Hüseyin Umay, son zamanlarda yapılan yurtların Mağusa’ya ekonomik açıdan darbe vurduğunu da savundu..

Umay, Mağusa’nın tarihi güzelliklerinin tartışılmaz olduğuna vurgu yaptı ve dünyada tek olan Othello’yu, gerektiği gibi tanıtamadığımıza dikkat çekti.