Türk Lirası’nın diğer para birimleri karşısındaki düşüşü bugün de devam etti.

Ülkemizde gayrimenkul ve araba alım-satımında yoğunlukla kullanılan İngiliz Sterlini 12,58 TL’ye yükselirken, yine ülkemizdeki teknolojik aletlerin fiyatlarının belirlenmesinde büyük etkisi olan ABD Doları da 9,16 TL bandında seyretti. Avrupa’nın para birimi olan Euro ise 10,64 TL’den işlem gördü.

Öte yandan her şeyin dövize endeksli olduğu KKTC’de dövizin yükselmesiyle birlikte gittikçe ağırlaşan ekonomik koşullar, vatandaşı da bunalttı.

Döviz kurlarındaki artış, döviz ile iş yapan sektörlerin tümünü olumsuz etkilerken dövizdeki artıştan doğan olumsuzluklardan en büyük payı yine vatandaş aldı.

Dövizdeki artış Türk Lirası ödenen vatandaşı çıkmaza soktu.

Tüm ithalatlar, döviz bazında. Dolayısıyla dövizdeki artış, KKTC’de konfeksiyon sektöründen, gıda sektörüne, ilaç sektöründen, eğitim sektörüne kadar ve daha birçok sektörü direkt olarak etkiliyor. Dövizdeki artış piyasaya TL olarak pahalı yansıyor.

Döviz arttıkça ürünlere gelen zamların da arttığına dikkat çeken vatandaş, “Kimsenin dayanacak gücü kalmadı artık. Zammın tek mağduru her zaman esnaf ve halk oluyor” diye isyan etti.