Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Mimar ve Ressam Ece Apan “Leonardo da Vinci'ye Saygı Sergisi 13-14 Eylül Etkinlikleri”nde "Leonardo da Vinci ve Sanat Eserlerindeki Gizemler" isimli sunumunu gerçekleştirecek.

Leonardo da Vinci’nin ölümünün 500. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ hakkında konuşan Ece Apan yaptığı açıklamasında, “Leonardo da Vinci, Rönesans döneminden önemli bir filozof, astronomer , mimar , mühendis ,mucit, matematikçi, anatomist, müzisyen, heykeltıraş, yazar ve ressamdır. En tanınmış yapıtları arasında “Mona Lisa” (1503-1507) ve “Son Akşam Yemeği” (1495-1497) tabloları yer alıyor. Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanat yapısına değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilir. 13 Eylül tarihinde "Leonardo da Vinci ve Sanat Eserlerindeki Gizemler" isimli sunumumu gerçekleştireceğim ve 14 Eylül’de de izleyicilere açık resim sanat performansım olacak, ilgili ve tüm sanatseverlerle görüşmek dileğiyle” şeklinde konuştu.

Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisine; Onay Akbaş, Bedri Baykam, Devrim Erbil, Mercan Dede (Arkın Ilıcalı), Ergin İnan, Yalçın Gökçebağ, Fevzi Karakoç, Tülin Onat , Cem Sağbil, Barış Sarıbaş, Bahar Oganer, Burçin Erdi’nin yanı sıra tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Şair Ahmet Telli, Tiyatrocu Mehmet Erbil ve yazarlar Nedim Gürsel, Sunay Akın, İbrahim Karaoğlu, Metin Celal, Dr. Mustafa Tolay, Durmuş Akbulut ve Yalın Alpay gibi büyük isimler destek veriyor.

‘Leonardo da Vinci’ye Saygı Sergisi’ 30 Eylüle kadar Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ve @yenisehir.bel.tr ve @ahmetyesilsanatgalerisi ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikler halka açık ve ücretsiz şekilde yapılacak.