Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) Rektörlüğü tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, ARUCAD Bilgi Merkezi bahçesinde gerçekleşti.  

Üniversiten yapılan açıklamaya göre, Atatürk’ü Anma Programı, ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi’nin Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ü Anma Programında konuşma yapan ARUCAD Oyunculuk Bölümü Başkan Vekili Güneş Kozal, “Atatürk öngörüsü yüksek bir lider olarak, gerçekleştirdiği ilkesel devrimlerle çağdaş bir ülke hayali kurmuştur. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar edindiğimiz kültürel, sanatsal ve düşünsel ilerlemeye bakıldığında açıkça görülebilen bu hayali, bir miras olarak yeni kuşaklara vasiyet etmiştir. Ulusal bilince sahip çağdaş bir uygarlık yaratma yolunda adımlar atarken toplumu, sanatın ve bilimin ışığı ile aydınlatmak Atatürk’ün en büyük önceliği olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kozal, vefatının 84. yılında Atatürk’ü sevgi ve minnetle andıklarını söyledi.

ARUCAD akademisyenleri, çalışanları ve öğrencilerinin Atatürk büstüne çelenk ve çiçekler bırakmasıyla tören son buldu.