Kıbrıslı Türk akademisyen Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) akademik personeline yönelik “Bilimsel Araştırmada Başarının Sırrı” konulu seminer verdi.

RDÜ’den yapılan açıklamaya göre seminerde konuşma yapan RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Katrcıoğlu’nun sadece Türkiye’de değil, dünyada da isim yapmış bir akademisyen olduğunu belirtti.

Bıçak “kendisi dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında sayılan Stanford’ta üç yıl üst üste en iyi yüzde 2 arasında yer alarak müthiş bir başarıya imza atmıştır. Kendisine böylesi bir seminer için RDÜ’de bulunduğu için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Daha sonra seminerde söz alan Prof. Dr. Katırcıoğlu, Stanford gibi üniversitelerin listesinde yer almak için en iyi dergilerde yayın yapmak gerektiğinin altını çizerek, bunun için de önemli olanın nicelikten çok nitelik olduğunu söyledi. Makale konularının tekrarlanmaması, benzersiz olması gerektiğini söyleyen Katırcıoğlu, bu bağlamda makalelerin nasıl yazılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

TAK/BRT