Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı,1.Gazimağusa Kültür Gecesine yaptıkları desteklerden dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür plaketi verdi.

1.Gazimağusa Kültür Gecesinde Namık Kemal Meydanı buram buram Kıbrıs kültürü kokan uygulamalı el sanatları standları ,Kıbrıs kültürüne ait damak tatını yansıtan yeme, içme standları, Genablalar grubu folklör gösterisi, Kaymakamlık korosu, Hanife Kuyumcuoğlu eşliğinde gençlik orkestrası, Alaniçi Kadınlar Derneği Folklör Gösterisi, Dörtyol minikler folklör gösterisi, Kıbrıs Sanat Derneği Korosu, Gazimağusa Halk Dansları Derneği Folklör Grubu, Do-re-mi Sanat Okulunun Gösterisi, Mor-Der Bayanlar Folklör Gösterisi, Akdoğan Yenilikçi Kadınlar Derneği Korosu yer aldı. Gecenin finalinde Soyhan Bilginer’in sahnedeki performansı ile eğlence doruğa çıktı.

1.Gazimağusa Kültür Gecesi’nde konuşma yapan İsmail Arter; Gazimağusa Belediyesi ile Gazimağusa Kaymakamlığı’nın birlikte planlayıp organize ettiği bu güzel gecede mutluluk duyduğunu, yapılan kültür gecesi etkinliğinde hedeflerinin derneklerin ortak paydada buluşmalarını sağladıktan sonra Kıbrıs Kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve insanların, özellikle çocukların mutlu olması için uğraştıklarını, Gazimağusa kentinin kültür sanat başkenti olması yönünde çok yol alındığını söyledi. Gecede Gazimağusa Belediye Bandosu kurulacağı yönünde çalışmaların yapıldı müjdesini de veren Başkan Arter, emeği geçen Belediye ve Kaymakamlık personeline teşekkür etti.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yaptığı konuşmada, Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Kaymakamlığını organize ettiği derneklerin de ortak paydada buluşturulup Kıbrıs Kültürünü yaşatmak adına yapılan etkinliğinin ciddi önemli bir adım olduğunu, KKTC’nin genelinde Kıbrıs kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına yapılan faaliyetlerin olduğunu söyledi. Bu gecede katkı koyan herkese teşekkür etti.

Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı yaptığı konuşmasında; Gazimağusa Belediyesi ve Belediye Başkanı İsmail Arter’in destekleri ve paydaş dernekler ile bu anlamlı geceye ilk kez imza attıklarını, insanlarımızla birlikte Kıbrıs kültürünü yaşatmak için çalışmalar yapıldığını hizmet odaklı çalışmalar yaptıklarını söyledi.