Bu yılın ocak ayında kurulan ve yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, Vişne Bahçesi isimli oyunla perdelerini açıyor. Kuzey Kıbrıs’ın kültür sanat başkenti unvanını elinde bulunduran Gazimağusa Belediyesi’nin kültür-sanat çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek kurduğu Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, tiyatronun başyapıtları arasında yer alan “Vişne Bahçesi” oyunuyla 5 Ekim Pazartesi akşamı yapılacak promiyer gecesinde halkın karşısına çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor. Yazar Anton Çehov’un 1904 yılında yazdığı Vişne Bahçesi, günümüz dünyasında sahip olduğumuz maddi ve manevi değerlerin sembolüdür. Har vurup harman savuran kişilerin içine düştüğü kara deliği güzelce anlatan büyük bir klasiktir. Yıllara tanıklık etmiş bir bahçenin elden kayıp gidişini dramatik; bir o kadar trajikomik bir şekilde kaleme alan Çehov, Vişne Bahçesi isimli oyunuyla, sanki önceden sezinlemiş gibi devrimin haberini de inceden inceye fısıldıyor.

Yönetmenliğini İlke Susuzlu’nun yaptığı, başrollerini Tutku Kahveci ile Nidai Tancer paylaştığı oyunda, Refet Şeker,  Şenay Aktuğ,  Zemzem İnce,  Pınar Solak,  Faize Devecioğlu,  Mehmet Denizer,  Ceyda Altınbaş,  Melek Ürüncüoğlu,  Hüseyin Tekbıyık rol alırken, teknik yönetmenliğini ise Tülin Susuzlu yapıyor. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in açılış konuşmasıyla 5 Ekim Pazartesi akşamı saat 20:00'de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda prömiyeri gerçekleşecek oyun, 9, 10, 12, 19, 23 Ekim ve 9, 14 Kasım tarihlerinde temsillerine devam edecek. Oyunun biletleri Gazimağusa Belediyesi'nden temin edilebileceği gibi 0548 816 6040 numaralı telefon aranarak rezervasyon da yaptırılabilecek.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin kültür sanata destek vermesi ve aktif çalışmalar yapmasının belediyeciliğin gereklerinden olduğunu, Kuzey Kıbrıs’ta kültür-sanat çalışmalarının öncüsü olan Gazimağusa Belediyesi’nin tiyatro alanındaki çalışmalarını somuta dönüştürerek yıllardır özlemi duyulan bir alanda çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tiyatroyu hayatın bir parçası olarak insanları eğlendirirken, düşündürmesi ve yeni ufuklar kazandırması açısından önemli bir sanat dalı olarak gördüklerini, tiyatronun insana sunduğu değerlerin toplumsal nitelik taşıdığını ifade eden Arter, Gazimağusa Belediye Tiyatrosu ekibine ilk temsillerinde başarılar diledi.