Antik Mağusa Vakfı tarafından Mağusa Suriçi’nin tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Mağusa Size Göz Kırpıyor Festivali” görkemli şekilde yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) öğrencilerin ve Mağusalılar’ın katıldığı kortejle başlayan festival, Namık Kemal Meydanı’nda yer alan birçok etkinlik, konser ve halk oyunuyla tüm gün sürdü. Etkinliğe turistlerinde de ilgisi büyük oldu.

Etkinliğe 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ve bazı milletvekilleri katıldı.

Ataoğlu: Esnafın yüzü gülecek

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kentin turizminin artırılması yönünde ciddi bir adım atılacağını ve bu adımla esnafın da yüzünün güleceğini dile getirdi.

Mağusa’nın beklediği ve özlediği günlere yeniden kavuşacağını anlatan Ataoğlu, yapılacak çalışmalarla limanın güzelleşeceğini ve eski eserlerin de tadilatlarının yapılarak ziyarete açılacaklarını açıkladı.

Ataoğlu, Gazimağusa’da bir müze açılması yönünde çalışma yürüttüklerini ve bu müzenin açılmasıyla kentin odak noktası haline geleceğini söyledi.

Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, Mağusa’nın sahip olduğu potansiyelle turizmdeki hareketliliğine bakıldığı zaman yeterli olmadığını gördüklerini belirterek Mağusa Suriçi’nin ve Namık Kemal Meydanı’nın daha fazla heyecan ve hareket istediğini gördüğünü bildirdi.

Hedef, farkındalık

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay, amacımız Mağusa Suriçi’nin farkındalığını artırıp, kentin dünya çapında duyulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

DAÜ öğrencileriyle birlikte çok güzel etkinliklere imza atılacağını ifade eden Canaltay, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç ise, DAÜ’nün temel amaçlarından birinin kente olumlu katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Kılıç, Mağusa’nın tarihi, kültürel dokusu ve içinde yaşayan insanlardan dolayı müthiş bir potansiyel taşıyan kale şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Kentin potansiyelini hayata geçirmek noktasında iyi yönetilememiş ender şehirlerden biri olduğuna vurgu yapan Kılıç, DAÜ olarak potansiyeli kentin tanıtılmasına sunmaktan memnuniyet duyacaklarını açıkladı.