Festivalle ilgili açıklama yapan Gazimağusa Belediyesi, 28 Temmuz’a kadar sürecek Festivalin diğer etkinliklerinin Othello Kalesi ve Salamis Antik Tiyatro mekanlarında gerçekleştirileceğini ve başlama saatlerinin 21:30 olacağını belirtti.

Açıklamaya göre, Festival kapsamında, 9 Temmuz akşamı Othello Kalesi’nde  Gazimağusa Belediye Tiyatrosu’nun Kanaviçe adlı oyunu sahnelenecek.

11 Temmuz Akşamı Salamis Antik Tiyatro’da, Oğuzhan Koç sahne alacak. 13 Temmuz’da Bob Marley’in oğlu Julian Marley’in konseri gerçekleşecek. 15 Temmuz’da Lefkoşa Belediye Tiyatrosunun Bozan Oratoryosu izleyiciyle buluşacak. Volkan Konak 18 Temmuz’da Salamis Antik Tiyaro’da olacak. 19 Temmuz’da İstanbul Meydan Sahnesi’nin Pijamalı Adamlar oyunu seyirci ile buluşacak. 21 Temmuz’da Pink Martini festivalde yer alacak. 22 Temmuz’da Tolga Erzurumlu Othello Kalesi’nde vereceği konserle festivale  katılacak. 25 Temmuz’da Koray Avcı Salamis Antik Tiyatro’da olacak. 26 Temmuz’da Süleyman Akosman A Chunk Of Funk projesiyle Othello Kalesi’nde konser verecek. 28 Temmuz’da Los Vivancos Flamenco topluluğu gösterisiyle festivalin finalini yapacak.

Festivalin açılış etkinliği olan “Ozan Orhon ve Muhteşem 90’lar Konseri” ücretsiz olacak.

Kanaviçe ve Pijamalı Adamlar Oyunu, Tolga Erzurumlu Konseri, Achunk Of Funk by Süleyman Akosman konseri 10 TL; Oğuzhan Koç, Volkan Konak ve Koray Avcı konserleri 20 TL; Julian Marley, Pink Martini ve Los Vivancos konserleri 30 TL ücretle izlenebilecek.

Uluslararası Mağusa Kültür sanat ve Turizm Festivali’nin kombine biletleri de var. Kombine biletler 150 TL’den satışa sunuldu.

Festival biletleri Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler, Deniz Plazalar’dan ve etkinlik girişlerinden temin edilebilir. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgilere Gazimağusa Belediyesinin internet sitesi www.magusa.org adresinden ulaşılabilir.