Ve gün geldi. Bir dönemler ‘Aliko ve Cafero’ oyunuyla Kıbrıslıların gözdesi olan ünlü tiyatro ustası Osman Balıkçıoğlu tam 43 yıl aradan sonra kendi ülkesinde yeniden sahneye çıkacak.

Osman Balıkçıoğlu Kabare Tiyotrosu’nun “Kıbrıs Çeşitlemeleri” adını taşıyan oyun Londra’dan sonra bu kez KKTC’de sahneye çıkıyor.  Kıbrıs’ta 4 kez sahnelecek olan oyun ilk olarak Omorfo Kalkanlı’da izleyicinin karşısına çıkacak. 25 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan oyun ODTÜ Kampüsü’nde yer alacak. Kalkanlı’nın ardından 27 Ekim’de Yakındoğu Üniversitesi, 29 Ekim tarihinde ise Güney Mesarya Sosyal Tesislerinde sahneye çıkacak olan “Kıbrıs çeşitlemeleri” son uyununu 31 Ekim tarihinde Mağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahneleyecek.

Kıbrıs’ta 43 yıl aradan sonra ilk kez sahneye çıkacak olan Osman Balıkçıoğlu gazeyemize yapmış olduğu açıklamada ülkesinde yeniden sahneye çıkacak olmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi. Kıbrıs’ta Kalkanlı, Lefkoşa, Mesarya ve Mağusa’da tiyatrosevelerin karşısına çıkacak olan “Kıbrıs çeşitlemeleri” oyununa beklenenin de üstünde ilgi olduğunu kaydeden Balıkçıoğlu, tüm biletlerin tükendiğini ifade etti.

 

Tiyatrocular bugün Kıbrıs’ta

Osman Balıkçıoğlu, Şadiye Balıkçıoğlu, Hüsnü Kişi, Artun Gökşan, Ayhan Niyazi Korel, Fatma Kemal ve küçük oyuncu Şadiye Balıkçıoğlu’ndan oluşan ekip bugün Kıbrıs’a geliyor. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Himayesi’nde, Kanser Hastaları Yardım Derneğı yararına sahnelecek olan oyunun tüm geliri bu derneğe bağışlanacak. Londra’daki tiyatro gösterilerinden elde ettikleri 9400 poundu da daha önce Kanser Hastaları Yardım Derneği’ne bağışlayan ekip Kıbrıs’ta bulunduğukları sure içerisine Lefkoşa Golden Tulip Otel’de konaklayacak.

 

Londra’dan Kıbrıs’a bir ilk

Uzun yıllar Kıbrıs’tan Londra’ya giden tiyatrocuların sergiledikleri oyunlarla ülke hasreti gidermeye çalışan Londralılar, Osman Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu ile kendi tiyatrosuna kavuşmuş oldu. Londra’da sahnelenen ve büyük ilgi gören oyundan sonra ilk kez Kıbrıs’ta sahneye çıkacak olan Osman Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu bir ilke de imza atarak Kıbrıs’ta oyun sahneleyen ilk Londralı tiyatro ekibi oldu.