Nafiya HOROZOĞLU

Londra’nın etkin sivil toplum kuruşlarından Limasollular Derneği, 20 Kasım'da gerçekleştirdiği kermes ile Türkçe konuşan toplumları Kıbrıs Türk toplum merkezinde bir araya getirdi. Kermes'e Haringey Belediye Başkanı Ali Özbek ve KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar'da katıldı.

Faaliyetleri ile Kıbrıs kültürünü Londra'da yaşatmaya çalışan Limasollular Derneği, 15'inci yaşına basmaya yaklaşırken etkinlikte, kültürel içerikli bir kermes ile değerli şair ve araştırmacı yazar Yaşar İsmailoğlu'nun son çıkan eseri "Kıbrıs'ın Dünü Bugünü Anılar: Cilt 2" isimli kitabının da tanıtımı yapıldı.

Lapta'daki Yaşlılar Evi'nin ihtiyaçları için düzenlenen kermeste, Kıbrıs kültürüne ait eşya ve yemek satışı gerçekleştirildi. İsmailoğlu ise kitap satışından elde edilecek geliri kermese bağışlamak üzere kitaplarını imzaladı.

“Hiç birimiz hepimizden daha güçlü değildir”

Limasollular Derneği Başkanı Arife Rıdvan yaptığı kısa konuşmada "Bu dernek hiç bir zaman ölmez, yardım hiç bir zaman ölmez ve bu dernek hiç bir zaman yıkılmaz" diyerek, toplumun bu konudaki desteğinin de büyük olduğunu belirtti.
Başkan Ridvan, kendilerine destek veren ve derneğin bugüne gelmesinde emeği bulunan Emine Sönmez, Yaşar İsmailoglu ve Hasan Korusoy'a teşekkür sertifikaları verdi.

Haringey Belediye Başkanı Ali Özbek de İngiltere'de yaşayan Türkçe konuşan topluma ülkeye yapmış oldukları kültürel ve ekonomik katkılardan dolayı teşekkür ederek, "çok kültürlülük bize zenginlik kazandırır, güzellik ve iyilik getirir" dedi.
Özbek, Haringey Belediyesi adına Yaşar İsmailoğlu'na yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür etti. Özbek, "Beraber olalım, birlik olalım, el ele verelim. Hiç birimiz hepimizden daha güçlü değildir" diyerek büyük alkış aldı.

“İnsanımızın üretkenliği ve başarısının göstergesi”

KKTC Konsolosu Ülkü Alemdar ise "Böylesi bir etkinliğe katılmak gurur kaynağıdır. Bu etkinlikler, insanlarımızın ne kadar üretken ve başarılı olduğunun göstergesidir" dedi. Alemdar, Limasollular Derneği’ni Kıbrıs Türk kültürünün yaşaması için önemli bir çaba göstermesinden dolayı ayrıca tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Etkinlikte, Kıbrıslı Türk yazar ve şair Yaşar İsmailoğlu kitapları konusunda bilgi verdi, İsmailoğlu, "Kıbrıs'la ilgili daha önce bilmediğiniz bilgilerle geliyorum" diyerek heyecanını dile getirirken, kitaplarının özellikle gelecek kuşaklara kaynak oluşturacak nitelikte olduğunu söyledi.