Ülkemizin başarılı doğa fotoğrafçılarından Hasan Bağlar İtalya’da düzenlenen “Siena Uluslararası Fotoğraf Yarışması” nda birinciliği kazandı. İtalya’nın Siena kentinde organize edilen yarışma ; renkli, siyah-beyaz, gezi, kültürel yemekler, insan ve portre, doğa, vahşi yaşam, mimari ve foto hikaye olmak üzere 10 kategoriden oluşuyordu. 100 ülkeden 2500 fotoğrafçının 15.000 fotoğrafının kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Hasan Bağlar “Show Time” fotoğrafı ile doğa kategorisinde birinciliği elde ederek gururumuz oldu.

 

Very Friendly, Sunward ve Show Time çalışmalarıyla bu yarışmaya katılan Hasan Bağlar, Sunward ve Show Time ile yarışmanın finaline kaldı. Sunward yarışmanın en iyi doğa fotoğrafları arasında gösterilerek tarihi Siena kentinin dükkanlarında sergilenirken Show Time diğer çalışmaları geride bırakarak kategorisinin birincisi oldu.

 

Yarışma ödül töreni ve “Beyond The Lens” sergisi 31 Ekim 2015 18:30’da İtalya’nın Siena kentinde “Teatro dei Rozzi” adlı tarihi tiyatroda gerçekleştirilerek yarışmada ödül kazananlar tüm dünyaya lanse edilmiştir.Bu törene yarışma organizasyonunun davetlisi olarak katılan Hasan Bağlar Show Time fotoğrafı ile dikkat üzerine toplamış ve herkesin takdirini kazanmıştır.

 

Uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekleyen Hasan Bağlar böyle büyük bir organizasyonda başarılı olmanın hem kendisi hem de ülke fotoğrafçılığı adına önem taşıdığına dikkat çekti. Kıbrıslı bir fotoğrafçı olarak bu başarının kendisini gururlandırdığını ve önemli hissettirdiğini söyleyen Hasan Bağlar, ayrıca bu ödülün ülke tanıtımı adına çok büyük kazanç olduğunu da belirtti.

 

Hasan Bağlar, 31 Ekim 2015