Telsim - FODER işbirliğinde düzenlenen “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ın Sembolleri” fotoğraf yarışmasında ödül ve sergileme alan çocuklara yönelik FODER tarafından verilen ücretsiz “temel fotoğrafçılık eğitimi” başladı.

5 Kasım Cumartesi günü 10:30 – 12:00 saatleri arasında FODER dernek binasında gerçekleşen eğitimde, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ve Yönetim Kurulu üyeleri Ramadan Gümüşok ile Altay Sayıl tarafından katılımcı çocuklara fotoğraf makinesi ile ilgili temel bilgiler yanında, projeksiyondan da ders anlatımı ve örnek fotoğrafların sunumu yapıldı. Doğru fotoğraf makinesi tutuşundan fotoğraf çekim tekniklerine kadar birçok konuda bilgilendirilen çocuklar,  ders anlatımı sonrası, Selimiye Cami civarında eğitmenleri eşliğinde fotoğraf çekimi yaparak teorik bilgilerini pekiştirdiler.

FODER’li eğitmenleri ile oldukça yararlı ve keyifli bir gün geçiren çocuklar, eğitimin ilerki haftalarda da sürecek olmasının kendileri açısından  bir şans olduğunu söylediler. Yarışmayı düzenleyen Telsim ve FODER’e teşekkür eden küçük fotoğraf gönüllüleri, yarışmanın bu yıl da yapılmasını çok arzu ettiklerini belirttiler.

Reşat Kaslı – Atatürk Meslek Lisesi: Fotoğraf eğitimi almak benim için çok önemliydi. Fotoğraf çekimi konusunda bilmediğim çok konu vardı. Düzenli olarak eğitimleri takip edeceğim.  Hem teorik hem de pratik açıdan fotoğraf eğitimi almak çok istiyordum. Foder ve Telsim’e çok teşekkür ediyorum.

Kıvılcım Dağ – Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi: Bu eğitimin bana çok katkısı oldu. Eğitime gelmeden once ışık konusunda bilgim çok yoktu. Mesela, fotoğraf çekerken ışığı arkama almam gerektiğini bugün eğitimde öğrendim. Yatay ve dikey çekim teknikleri konusunda da bilgiler verildi. Bir sonraki eğitimimizde kadraj konusunda bilgi alacağız. Çok heyecanlıyım.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve fotoğraf sanatını çocuklara sevdirmek, onları fotoğraf sanatı ile ilgilenmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya, ilkokul ve ortaokul kategorisinde toplam 115 çocuk 402 fotoğrafla katılmıştı. Her iki kategoride de birinci seçilenlere Vodafone Smart 6 Ultra cep telefonu; ikincilere General Mobile cep telefonu; üçüncülere ise power bank hediye edilmişti. Yarışmada ayrıca her iki kategorideki Telsim Özel Ödülü’ne ise Vodafone Smart 6 Ultra cep telefonu armağan edilmişti. FODER’in çocuklara yönelik başlattığı ücretsiz “temel fotoğrafçılık eğitimi” , önümüzdeki haftalarda da devam edecektir. Eğitimden, “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ın Sembolleri” fotoğraf yarışmasında ödül ve sergileme alan tüm çocuklar yararlanabileceklerdir.