Telsim ve Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği(FODER)’in işbirliğinde gerçekleştirilen “Kıbrıs’ta su ve yaşam” konulu ilkokul ve ortaokul arası Çocuk Gözüyle Fotoğraf Yarışması’nın sergisi dün saat 19:00’da City Mall Alışveriş Merkezi’nde Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açıldı.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter açılışta yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesi olarak yapılan etkinliğin Gazimağusa’da açılmasının kendilerini mutlu ettiğini, çocukların gelişimine katkısı olan bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu, belediye bünyesindeki Mağusa Gelişim Akademisi’nde gençlere fotoğrafçılıkla ilgili eğitim verdiklerini, bugünün çocuklarının yarının gençleri ve yetişkinleri olarak iyi yetişmesi için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Arter, serginin açılmasından dolayı memnuniyetini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Telsim Kurumsal Satış Müdürü Sevim Beşok ise konuşmasında, bu yılki yarışmanın konusunun çocuk gözüyle “Kıbrıs’ta Su ve Yaşam” konusu olduğunu, adanın en önemli konusu olan suyu çocuk gözünden görmenin önemli olduğunu, serginin City Mall’da sergilenmesinden de mutlu olduklarını ifade etti. Telsim olarak sanatın adaya yayılması ve herkese ulaşmasını istediklerini ifade eden Beşok, serginin satışından elde edilecek gelirin özel bireylerin eğitim gördüğü merkeze bağışlanacağını, yarışmaya katılan tüm çocukları gönülden kutladığını ifade ederek, onları yüreklendiren ailelerini ve öğretmenlerini tebrik etti.

 

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ise ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaptıkları yarışmanın ilk sergisinin Lefkoşa’da açtıklarını, bu hafta ise sergiyi City Mall’un kendilerine kapılarını açmasıyla Gazimağusa’ya taşıdıklarını, ilkokul kategorisinde 61 öğrencinin 210 fotoğrafla katıldığını, 61 fotoğrafın sergilenmeye layık bulunduğunu, ortaokul kategorisinde ise 21 öğrencinin 80 fotoğrafının sergilenmeye layık bulunduğunu aktardı. Gökyiğit,  fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlanacağını ifade etti.