* Muhteşem fotoğraflar ve detaylı anlatımla satışa sunulan “Cep Mağusa” başta Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Başkanı Cafer Gürcafer tarafından çok beğenildi.

*Mağusa’nın tarihi mirasıyla ilgili rehber niteliğindeki kitapçığın İngilizce dilindeki versiyonu kenti ziyaret eden turistlere tarihi eserlerimizi ziyaret edebilmelerinde büyük fayda sağlıyor.

  

Ahmet İLKTAÇ

Mağusa’nın, Kaleiçi’nden St. Barnabas’a, kiliselerinden camilerine ve günümüze kadar gelmiş zengin tarihi dokusunu muhteşem fotoğraflar ile yansıtan 120 sayfalık “Cep Mağusa” ismini taşıyan kitapçık, Türkçe ve İngilizce dillerinde iki ayrı kitapçık olarak yayına hazırlandı.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla, North Cyprus UK Direktörü Zorlu Cezaroğlu’nun muhteşem fotoğraflarıyla ve Serdar Atai’nin anlatımıyla hazırlanan “Cep Mağusa”, tüm kitapçılarda satışa sunuldu.

North Cyprus UK yayınlarından çıkan kitapçık, tarihi eserleriyle ünlü kentte bir ilk oldu. Kitabı inceleyenler kitabın zengin ve kaliteli içeriğinden ötürü “Cep Herkülü” benzetmesi yapıyor. Kitapçığın Avrupa başkentlerini tanıtan kitapçıklardan hiçbir eksiği olmadığı belirtiliyor.

Kitabın anlatımını yapan Serdat Atai ve muhteşem fotoğraflarıyla kitaba büyük görsel zenginlik katan Zorlu Cezaroğlu, “Cep Mağusa’yı” Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve milletvekili Tufan Erhürman’a, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’e takdim ettiler.

“Cep Mağusa” önümüzdeki günlerde KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’da ziyaret edilerek takdim edilecek.

Kitap için güzel yorumlar

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ziyaret sırasında çalışmalarından dolayı Serdar Atai ve Zorlu Cezaroğlu’nu tebrik etti.

CTP Genel Başkanı ve milletvekili Tufan Erhürman, Atai ve Cezaroğlu’nun çalışmalarından ortaya çıkan kitabın çok güzel bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Tufan Erhürman, Türkçe ve İngilizce dillerindeki “cep kitabın” çok güzel yazılıp, çok güzel fotoğraflandığını kaydetti.

Kitabın tüm ilçeler için yapılması gerektiğine dikkat çeken Erhürman, “bir de gastronomi haritası çıkarsa Mağusa'nın kimliğinin cazibesi netleşmiş olacak. Atai ve Cezaroğlu'nun ellerine sağlık” dedi.

Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, kendisine yapılan ziyaret sırasında “Cep Mağusa” ile ilgili yaptığı konuşmada, çok uzun yıllardır tanıdığı Zorlu Cezaroğlu ve Serdar Atai’nin yaşadıkları kente sevgileri ve ilgileri ile dikkat çektiğini ifade ederek, Mağusa’nın bütün tarihi yerlerini içeren eserin belediye olarak kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

İkilinin özenerek hazırladığı kitapçığın hem büyük bir eksikliği gidereceğini hem de kendilerinin de faydalanacağı bir eser olduğunu belirten Başkan Arter, “Serdar Atai ve Zorlu Cezaroğlu’na emeklerinden dolayı ne kadar teşekkür etsek az kalır.” dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Başkanı Cafer Gürcafer ise “Cep Mağusa’nın” Mağusa’nın tarihi zenginliklerini anlatan mükemmel bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Cafer Gürcafer, “Cep Mağusa’nın” yurt dışındaki fuarlarda başta Mağusalı müteahhitlere genelde de ülkemizdeki tüm müteahhitler için büyük fayda sağlayacağını kaydetti. Gürcafer, Atai ve Cezaroğlu’nu hayata geçirdikleri “Cep Mağusa” için tebrik etti.

Atai, “Cep Mağusa’yı” anlattı

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan kitabın anlatımını yapan Serdar Atai, projenin 5 yıl önceden kafalarında olduğunu ancak daha başka projelerin araya girmesiyle kitabın bugüne kadar sarktığını söyledi.

Serdar Atai, geçen sürede Zorlu Cezaroğlu’nun Gazimağusa’nın değişik mevsimlere ait fotoğraflarını çekerek kültürel mirasa yönelik çok zengin bir fotoğraf arşivi yarattığını kaydetti.

Kitapta görülen fotoğrafların binlerce fotoğraf arasından seçkisinin yapıldığını anlatan Atai, anlatımda ise tarihi eserlerin geçmişine ilaveten, yıllardır yaşlılardan da dinlenen hikâye ve efsaneleri bir araya getirerek bir anlatım modeli benimsediklerini belirtti.

Serdar Atai, rahat okunan ve Gazimağusa’yı görmeye gelen ziyaretçilere ve gezginlere kolay erişim imkânı sağlayan her türlü bilgiyi içeriğinde bulunduran “Cep Herkülü” diye adlandırılabilecek bir kitapçık yarattıklarını dile getirdi.

Kitapçığın arka iç kapağında çıkarılabilir bir Mağusa Suriçi haritası ve Kıbrıs haritası sunduklarını söyleyen Atai, kitapçıkta yaklaşık 50 tane ziyaret edilmesi gereken anıtsal eserin yer aldığı bu haritada, 40 tanesi Suriçi’nde, 10 tanesi de Surlar dışında ziyaret edilecek nokta belirlediklerini açıkladı.

“Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk”

Serdar Atai, yaptıkları çalışmanın Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olduğunu söyleyebileceklerini ifade etti. İçerik olarak da, fotoğraf olarak da Avrupa başkentlerini tanıtan kitapçıklardan eksiği olmayan bir kitapçık üretmeyi başardıklarına inandığını söyledi.

Zorlu Cezaroğlu’nun uzun yıllar basın yayın sektöründe emek vermesinin bu kaliteyi ciddi oranda katkı sağladığı

inancında olduğunun altını çizen Atai, bu vesile ile de çalışmalarını desteklemeye değer gören ve kendisi de Mağusalı olduğu için yapmak istediklerini gayet iyi algılayan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na maddi ve manevi destekleri için teşekkür etti.

Serdar Atai, bu tarz ürünlerin Kuzey Kıbrıs’ın dünya turizm pazarlarında tanıtımı için küçük ama son derece önemli bir enstrüman olduğuna dikkat çekti.

Bakan Ataoğlu’nun da bunun çok iyi farkında olduğunu ve yıllardır ihmal edilen Mağusa’ya gereken önemi verdiğinin herkesçe bilinmesini istediklerini kaydeden Atai, ilgilenenlerin önümüzdeki haftalarda kitapçılara dağıtımı yapılacak “Cep Mağusa” kitapçığını temin edebileceklerini belirtti.


Kitap Şiparişleriniz için: 
Zorlu - 07958 352 411 Londra