Gazimğausa Belediye Başkanı İsmail Arter, Engelliler Haftası nedeniyle İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi ve Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Özel gereksinimli öğrencilere hizmet veren okullarla özel günler dışında da sürekli istişare içinde ihtiyaçların karşılanması için görev üstlenmeye devam eden Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, öğrencileri ziyaretinde hem okulların durumuyla ilgili bilgi aldı hem de çocuklarla bol bol sohbet edip fotoğraf çekildi.

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde bir açıklama yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, içinde bulunduğumuz haftanın özel bir hafta olarak insanlara bu hassas konuyu hatırlattığını, özel günlerin dışında da aynı hassasiyeti ve toplumsal sorumluluğu devam ettirmemiz gerektiğine işaret ederek,  yerel idarelere ve devlete daha fazla sorumluluk düştüğünü söyledi. Özel durumdaki çocuklarımızın özel ihtiyaçlarının olduğunu, ilerleyen yaşlarda ihtiyaçları artacağı için onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek, şehrin fiziki tasarımının onlar göre yapılması gerektiğini belirtti. “Gazimağusa’da bu alanda hizmet veren 2 okuldaki öğretmenlere ne kadar teşekkür etsek azdır diyen” Arter, bu işin maaşla yapılmasının ötesinde sevgiyle, özveri ve sabırla yapıldığını, çok büyük bir emek ve mesai harcandığının farkındayız. Öğretmenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Belediye olarak üzerimize düşen neyse, gücümüz ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyen Arter, çocukların aile ortamında eğitim aldığını, çocukların yabancılık hissetmediğini gördüğünü söyledi.

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Emirali Evcimen de konuşmasında, her yıl olduğu gibi özel gereksinimli bireylerin hatırlanması ve farkındalığın artmasına yönelik olarak özel bir haftanın içinde olduğumuzu ifade ederek “bu dönemlerde gönlü sevgi ile dolu ve bilinç sahibi olan insanlar okulumuzu ziyaret ediyorlar, başkanımız da gönlü zengin bir kişi olarak her durumda okulumuza katkı koymaya çalışıyor. Her başımız sıkıştığında bizlere destek oldukları için belediye Başkanı İsmail Arter’e ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.