Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kanserle mücadele etmek ve bu mücadeleyi verenlere destek olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte  dün akşam Kanser Hastaları Yardım Derneği yararına Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu’nun sahnelediği “Kıbrıs Çeşitlemeleri” oyununu izledi.

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde YDÜ AKKM’de gerçekleşen etkinlikte Cumhurbaşkanı Akıncı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail birer konuşma yaptı.

 

AKINCI: “DESTEK ÖNEMLİ”

 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kanserin, ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu belirtti.

 

Kanserle mücadele etmenin ve bu mücadeleyi verenlere de destek olmanın önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı olarak bu konuda imkanlar doğrultusunda her zaman destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

 

“KOCAİSMAİL AZİMLE ÇALIŞIYOR”

 

Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye  Kocaismail’in azimle çalıştığına dikkat çekti.

 

Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu’nun ‘Kıbrıs Çeşitlemeleri’ oyununu ülkede görmekten büyük mutluluk duyduğunu  belirten ve emeği geçenleri kutlayan  Akıncı, oyunun gelirinin Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlanacak olmasının ayrı bir anlam da kattığını belirtti.

 

KOCAİSMAİL: “YETKİLİLERİN YANIMIZDA OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail de konuşmasında, bugüne kadar  yaptıklarının  destekçiler sayesinde olduğunu  belirtti.

 

Daha önce Londra’da çeşitli tiyatro oyunu düzenleyen Balıkçıoğlu Kabare Tiyatrosu’ndan, KKTC’de bir oyun sergileme teklifi geldiğini ve bunu da kabul ettiklerini anımsatan Kocaismail “Bütün yetkililere bir dosya gönderdik. Türkiye’nin başardığı ancak bizim henüz başaramadığımız, kanser konusunda kalıcı politikanın nasıl olması gerektiği konusunda bir dosyaydı bu. Bu konuda yetkililerin yanımızda olmasını istiyoruz.” dedi.