ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) ordunun farklı departmanları için belirlediği son aşı tarihleri yaklaşırken yüz binlerce ordu mensubunun ya aşı olmadığı ya da tek doz aşı olduğu ortaya çıktı.
   Pentagon'un üst düzey isimlerinin ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatıyla hareket ederek 2,1 milyon askere aşının zorunlu hale geleceği, muafiyetlerin nadir olacağı ve aşı olmayı reddedenlerin cezalandırılacağının bildirildiği ağustostan bu yana ordudaki aşılama oranları tırmandı.
   Bununla birlikte Washington Post'un bildirdiğine göre askerlerin aşıya verdiği tepki son derece dağınık. Zira aşı olanlarla birlikte aşı olmayan pek çok asker de mevcut. Örneğin her ne kadar son tarih 28 Kasım olsa da askeri görevde olan donanma mensuplarının yüzde 90'ı aşılanmışken ABD Deniz Piyadeleri'nin (U.S. Marine Corps) yüzde 72'si aşılanmış durumda.
   Öte yandan ABD Hava Kuvvetleri'nde 60 binden fazla personelin Koronavirüs aşılarını tamamlaması için üç haftası kaldı. ABD Ordusu'nun 15 Eylül'de yaptığı açıklamada aşı olmayı reddeden kişilerin ordudan atılabileceği belirtilmişti.