Amerikan AP haber ajansı Kelbecer'den çekilen Ermenistan askerlerinin yeni oluşan sınırda giriştikleri provokasyonu fotoğrafladı, CNN ve Al Jazeera'ya muhabirlik yapan isim ise Ermenistan'ın savaşta kaybettiği askerlerin gerçek sayısını yazdı. Fransa Senatosu'nun kabul ettiği kepaze karar büyük tepki çekerken, Fransızların arkasına saklanan Ermenistan'dan akılalmaz açıklamalar geldi.

Dağlık Karabağ'da yaşadığı bozgunun ardından diz çöken Ermenistan'dan gelen yeni haber, savaş sırasında gizlenen korkunç sırrı ortaya koydu. Fransa'da alınan skandal karar Ermenistan'ı yine şımarttı.

İşgalci Ermenistan Dağlık Karabağ'da Ağdam ve Kelbecer'i esas sahiplerine teslim etti, Azerbaycan ordusu karlı dağları aşarak zafer mührünü vurdu.

10 Kasım anlaşmasına göre iade edilen Kelbecer'e girilen yerlerden biri Göygöl ilçesine bağlı Toğanalı köyüydü, Azerbaycan birlikleri bu noktadan geçti.

France 24'ün deneyimli muhabiri Catherine Norris-Trent, gördüklerini "Azerbaycan Kelbecer'e birlikler ve askeri araçlar gönderiyor. Bu sabah konvoyda 20'den fazla kamyon saydık" sözleriyle anlattı.

Rus barış güçleri de Kelbecer bölgesinin Azerbaycan'a devri sırasında üçlü anlaşmanın uygulanmasını izledi, Rusların Azerbaycan askerleriyle buluştuğu görüntü TASS ajansı tarafından yayınlandı.

Diplomasi ve siyasi alanda ise Fransa'nın attığı skandal adımın yankıları var. Fransa Senatosu, yeryüzünde hiçbir ülkenin, hatta Ermenistan'ın bile tanımadığı işgalci Dağlık Karabağ'ın tanınmasını isteyen bir tasarıyı kabul etti.