Dizi ve film platformu Netflix, 111 milyondan fazla izleyiciye ulaşan Squid Game (Mürekkep Balığı Oyunu) adlı televizyon dizisinin ikinci sezonunun çekileceğini duyurdu.
   Dizinin senaristi ve yönetmeni Güney Koreli Hwang Dong-hyuk diziye gösterilen "yoğun talep ve sevgiden" dolayı ikinci sezonu çekmekten başka seçeneklerinin kalmadığını belirtti. Dizinin Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentindeki özel gösterimi sırasında açıklama yapan Hwang "İkinci bir sezon için çok fazla baskı, talep ve sevgi var" diyerek fikrin aklında olduğunu ve süreci planladığını, ancak tarih ve ayrıntı vermek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.
   Hwank, başrol oyuncusu Gi-hun'un geri geleceğini ve "dünya için bir şeyler yapacağı" sözünü verdi. Netflix'in bugüne kadar en büyük yapımı olduğu sanılan dizi cadılar bayramı kostümlerinden, ticari ürünlerin önünü açtı, hatta taklitleri ortaya çıktı.
   Dizinin senaryosu da daha önce "Alice in Borderland" adlı bir Japon dizisinden taklit olabileceği iddialarına maruz kalmıştı.
   Dizinin ikinci sezonuna olan talep, dünyanın Güney Koreli toplumundaki maddi sıkıntılardan dolayı "canavarlaşabilen" karakterleri üzerinden kapitalist kültüre ve sosyal yorumlara ne kadar aç olduğunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.