Japonya’nın Tokyo şehrinde açılan bir klinikte beyaz önlüklü personeller, son hastalarını detaylı bir muayeneye tabi tutuyor. Ancak bu hastalar alışılmışın biraz dışında: Hayvan şeklinde, pamukla doldurulmuş oyuncaklar.
Natsumi Kliniği, çocukların ve yetişkinlerin çok sevdiği peluş oyuncakları, eski ihtişamlarına kavuşturmada uzmanlaşmış bir kurum.
Koyun şeklindeki oyuncağını klinikte “tedavi ettiren” Yui Kato gibi müşterileri de aldıkları hizmetten epey memnun. 24 yaşındaki Kato, düşüncelerini, “Çok yıpranmıştı. Onu atmaktan başka seçeneğim kalmamıştı. Ama sonra bu tür şeylerle ilgilenen bir hastane olduğunu duydum. Belki eskisi gibi olmazdı ama onu tekrar sağlıklı görme umuduyla oraya gittim” diyor.
Kliniğin kurucusu Natsumi Hakozaki, kurumun "göz ameliyatından saç ekimine ve yaraların dikilmesine kadar” çeşitli hizmetler sunduğunu söylüyor. Hakozaki, müşterilerin değerli oyuncaklarını tamir etmelerini istediği bir terzide çalıştıktan sonra oyuncak tedavisine başladığını ifade ediyor:
“Müşteriler oyuncakları aile üyeleri, partnerleri veya en iyi arkadaşlar olarak görüyorlardı. Tamir edildikten sonra birçoğu onlara sarılıyordu ve gözyaşlarına boğuluyordu”.