Iceland, gıda israfını azaltmak için yeni bir çabayla çevrimiçi alışveriş yapan müşterilere raf ömrünün son günündeki yiyecekleri ücretsiz dağıtıyor.
   Süpermarket, "Ömrünün Son Gününde Ücretsiz" olarak adlandırılan bu yeni projenin, müşterilere yılda 500 bin sterlin (yaklaşık 6,7 milyon TL) perakende değerine tekabül eden 1,3 milyon ücretsiz ürün sunmasını beklediklerini söyledi. Bu hafta başlayan girişim, çevrimiçi alışveriş yapan müşterilerin son kullanma tarihlerine yakın ürünleri sepetlerine eklemelerine ve bu ürünlerin bedelinin geri ödenmesine olanak tanıyacak.
   Projeye tüm soğutulmuş veya taze ürünler, kekler, ekmekler ve kahvaltılık hamur işleri dahil. Paket teslim için Iceland'den çevrimiçi sipariş edilen gıdaların raf ömrü önceden en az iki gündü.
   Çevrimiçi alışveriş yapan bir müşteri artık son kullanma tarihine bir gün veya daha az süre kalan bir ürünü sipariş ederse, her zamanki gibi ürünün barkodu okutulacak ve ürün teslim edilecek ancak müşterilere bu durum teslimattan önce bildirilecek. Bu tür herhangi bir ürünün ücreti müşterinin toplam hesabından düşülecek.
   Iceland, girişimi ülke çapında kullanıma sunmadan önce 40 mağazada denedi. Deneme süresi boyunca müşteriler 17 binden fazla ücretsiz ürünün yanı sıra sipariş başına ortalama 1,58 sterlin (yaklaşık 21 TL) geri ödeme aldı.