Polonya'da adının Izabela olduğu belirtilen 22 haftalık hamile bir kadının kürtaj yasağı sebebiyle yaşamını yitirmesinin ardından on binlerce kişi protesto düzenledi.
   Başkent Varşova başta olmak üzere Gdansk ve Poznan gibi 70 bölgede kadın hakları grupları, kürtaj yasağına karşı sokaklara çıktı. Gösterilere Avrupa Birliği Konseyi eski Başkanı ve ülkede muhalefetteki Sivil Platform'un lideri Donald Tusk da katıldı. Varşova'daki protestolarda kadınlar "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" sloganı atarak Anayasa Mahkemesi önünden Sağlık Bakanlığı'na doğru yürüdü. Göstericilerden Ewa Pietrzyk, "Hiçbir kadının hayatının daha fazla riske atılmaması için buradayım. Mevcut yasa kadınları öldürüyor" diye konuştu.
   Izabela'nın ailesi, yapılan testlerin fetüste çok sayıda bozukluk olduğunu gösterdiğini bildirdi. Ancak aileye göre doktorlar, gebeliklerin sonlandırılmasını neredeyse tamamen yasaklayan yeni kısıtlamalar uyarınca kürtaj yapamadı.
   Doktorlar bunun yerine sezaryen yapmadan önce fetüsün ölmesini bekledi. Aile avukatı Jolanta Budzowska, 30 yaşındaki Izabela'nın kalbinin ameliyathaneye giderken durduğunu ve hayata döndürme çabalarına rağmen orada öldüğünü söyledi.
   Yaşananları ‘zor’ olarak niteleyen Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski, kadınların güvenliğinin hamileliği sonlandırmak için bir neden olduğunu netleştirmek için doktorlara talimatların verileceğini belirtti.