Bilim insanları Kuzey Kutup Bölgesi’nde ilk kez "parlayan" balık tespit etti. Grönland açıklarındaki buzlu sularda yaşayan canlıları inceleyen Amerikan Doğa Tarihi Müzesi araştırmacıları, salyangoz balıklarının kırmızı ve yeşil ışıklar saçtığını gördü.
Güneş ışığından gelen enerjiyi emme ve onu farklı bir renk tonunda yeniden yayma yeteneğine biyofloresan ismi veriliyor. Biyofloresan, canlıların derilerinde veya dokularında bulunan ve ışığı soğuran proteinler sayesinde meydana geliyor. Bu proteinler mavi ve morötesi dalga boyundaki yüksek enerjili ışınları soğuruyor ve daha düşük enerjili ışınlar olarak geri saçıyor.
Bu sayede söz konusu özelliğe sahip canlılar morötesi ve mavi ışık altında yeşil, turuncu veya kırmızı renkte görünüyor. O yüzden Kuzey Kutup Bölgesi’ndeki salyangoz balıklarının hem kırmızı hem de yeşil ışıklar saçmasının, bilim insanlarını epey şaşırttığı belirtiliyor.
 Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’nin hakemli bilimsel dergisi American Museum Novitates’te yayımlanan yeni araştırmanın yazarlarından John Sparks, "Deniz floresanının Kuzey Kutbu'nda hem omurgasız hem de omurgalı canlılarda çok nadir görüldüğünü keşfettik" diye konuştu: