Dünya nüfusunun 2050 yılında 9.6 milyara ulaşacağı tahmin edilirken, artan nüfusu beslemek için mevcut gıda miktarının yüzde 70 oranında artması gerektiği kaydedildi.

 

Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) tarafından açıklanan rapora göre, hızla artan dünya nüfusunu beslemek için daha fazla sürüdürebilir gıda kaynağına ihtiyaç duyulacak.

 

BM ve bağlı kuruluşlar aracılığıyla toplanan bilgilerle oluşturulan rapora göre, 2050 yılında 9 milyar 600 milyona ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusunu beslemek için daha fazla kaynak ve üretime ihtiyaç var.

 

Raporda, tüketilen kalori miktarı baz alınarak yapılan hesaplamaya göre 2050 yılında nüfusun beslenebilmesi için mevcut gıda miktarının yüzde 70 oranında artması gerekiyor.

 

Raporu hazırlayan WRI'ın Başkanı Dr. Andrew Steer, gıda kaynakların artırılması sırasında kırsal bölgelerde yaşayan yoksullara daha fazla fırsat tanınması, ormanların kesilmesinin sınırlandırılması, tarıma sera gazı etkisinin azaltılması gibi konuların gözönünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

 

2050 yılı için gereken gıda ihtiyacı artışının gerçekleşmesinin zor olduğunu ifade eden Steer, gıda israfının engellenmesi ve tasarrufa teşvikin bu konuda hayati önem taşıdığını vurguladı.

 

Steer, israfın önlenmesinin yanı sıra tarım teknolojisinin gelişmesi ve tarım yapılabilir arazilerin verimli kullanmasının da önemine işaret etti.