Hindistan Şeker Fabrikaları Birliği (ISMA), ülkedeki şeker üretimi fazlası nedeniyle halkın daha çok şeker yemeye teşvik edildiği bir kampanya başlattı.
ISMA'nın internet sitesinde, "Ye, İç ve Sağlıklı Ol: Biraz şeker hiç de fena değil" gibi başlıklara sahip, kısa makaleler dikkat çekti. İnternet kampanyasında, sosyal medya paylaşımları ve ünlü şeflerle, sağlık danışmanlarının sağlıklı yaşam konuşmaları yaptığı atölye çalışmaları yer aldı. Tatlı tarifleri de verilirken, kilo vermeye yardımcı olmadığı ve sağlığa zarar verebileceği belirtilen yapay tatlandırıcılar hedef alındı.
İnternet sitesinin yayına başlaması nedeniyle konuşan Hindistan Gıda Bakanı Sudhanszhu Pandey, şekerin "hak etmediği bir kötü şöhrete" sahip olduğunu söyledi. Kampanya, diğer ülkelerdeki şeker tüketimini azaltmayı amaçlayan kampanyaların tam tersi bir amaç taşıyor. ISMA yetkilileri, şeker ve sağlığa etkileri konusunda halkı doğru bilgilendirmek istediklerini söyledi. Ancak uzmanlar yetkililerin elde kalan şeker fazlasından kurtulmak için böyle bir yönteme başvurduğunu iddia ediyor.
 Hindistan'da yılda kişi başına 19 kilo şeker tüketiliyor ve bu küresel ortalamanın çok altında. Ancak ülke yine de toplamda dünyanın en büyük şeker tüketicisi. Hindistan'ın üretiminin bu yıl yüzde 13 artıp, 31 milyon tona ulaşması bekleniyor ancak hükümet üretim fazlasını hedef alan ihracat sübvansiyonlarını durdurabileceğini açıkladı.