Görev süresi dolan ve siyaseti bıraktığını açıklayan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin yerine geçebilecek adaylar arasında bir diktatörün oğlu, şampiyon bir eski boksör ve bir erotik film oyuncusu öne çıkıyor.

   Mayıs 2022'de düzenlenecek seçimler öncesi adaylar geçen hafta cuma günü resmi olarak belirlendi.

   Ön plana çıkan adaylar arasında, diktatör Ferdinand Marcos'un oğlu Ferdinand "Bongbong" MarcosJr., senatör ve eski boks şampiyonu MannyPacquiao, Filipinler Devlet Başkan Yardımcısı LeniRobredo ve Manilo Belediye Başkanı ve eski erotik film oyuncusu IskoMoreno yer alıyor.Filipinler Politeknik Üniversitesi'nden tarih ve siyasi bilimler profesörü Richard Heyderian, yalnızca tek bir adayın favori olarak gösterilmediğini belirterek "Gerçekten çok çekişmeli bir seçim olacak" dedi.

   1965-1986 arasında kurduğu otoriter rejimdeki yolsuzluk ve baskı nedeniyle büyük tepki toplayan diktatör Ferdinand Marcos'un oğlu, salı günü Facebook hesabından yaptığı açıklamada halktan "en kutlu görev" için destek istemişti.

   10 dünya şampiyonluğu bulunan ve 26 yıl boyunca boksörlük yapan Pacquiao da devlet başkanlığı görevi için aday olduğunu duyurdu. 42 yaşındaki sporcu; kürtaj, eşcinsel evlilik, LGBTQ hakları ve boşanmaya karşı duruşuyla biliniyor.

  Gerçek adı Francisco Domagoso olan ve eğlence sektöründeki sahne adı IskoMoreno'ylada bilinen Manila Belediye Başkanı, adaylığını geçen hafta açıklamıştı.