Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletindeki bir kentte binlerce kişi, bir kazada aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybeden evsiz adamı uğurlamak için sokaklara döküldü.
   Hoovina Hadagali kentinin sakinleri pazar günü samimi bir jestte bulundu ve "huchcha Basya" (deli Basya) olarak da tanınan dilenci Basava'yla aralarındaki bağı ona pankartların, müziğin ve çiçeklerin olduğu büyük bir cenaze töreni düzenleyerek onurlandırdı.
   Birçok kuruluş, kent sakini ve esnaf, Basava'nın cenaze törenini düzenlemek için kaynaklarını birleştirip para topladı. Basava'nın son yolculuğuna yaklaşık 3 bin ila 4 bin kişinin katıldığına inanılıyor.
   The New Indian Express'e göre kentin pek çok sakini, psikososyal engelleri olan Basava'yı çok genç yaştan beri kentin otobüs durağında otururup sadaka olarak sadece 1 Hint Rupisi (yaklaşık 15 kuruş) alma alışkanlığıyla hatırlıyor.
   Kent sakinleri, biri ona bundan fazlasını vermek istediği zaman  Basava'nın fazla parayı geri vermekte ısrar ettiğini söyledi. Birçok kişi ona daha fazla para vermeyi defalarca denemiş olsa da her zaman direndiği söyleniyor.
   Kent sakinlerinden Shrinivas Reddy, insanlar ona para vermek için uğradığında Basava'nın onlara iki ön dişinin yerindeki boşluğu göstererek kocaman gülümsediğini söyledi. Reddy "Kimseyi rahatsız etmedi ve ölene kadar kentin sıradan bir üyesiydi" dedi.
   Ailesini ya da aslen nereli olduğunu kimse bilmiyordu. Basava herkese saygıyla "appa ji" (baba) diye hitap ediyordu.