Benzin istasyonunda bir şişe meşrubata yanlışlıkla 43 sent (yaklaşık 4 TL) az para ödeyen kişi için 50 bin dolar (yaklaşık 430 bin TL) kefalet belirlendi ve kendisi 7 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.
   Mahkeme kayıtlarına göre yıllar öncesine ait şiddet içermeyen iki hırsızlık sabıkası bulunan Joseph Sobolewski hakkında, mağazadan hırsızlık yaptığı için Pensilvanya'daki "üç hak" yasası gereğince ağır suç işlemekten ötürü resmi suçlamada bulunuldu.
   Sobolewski'nin Exxon benzin istasyonunda 3 dolara (yaklaşık 25 TL) iki şişe Mountain Dew marka gazlı içecek satıldığına dair tabelayı görüp, 2 doların (yaklaşık 18 TL) bir şişeye yeteceğini düşünerek parayı tezgaha bıraktığı bildirildi. Aslında, bir şişe 2,43 dolara (yaklaşık 21 TL) geliyordu, bu yüzden benzin istasyonundaki personel eyalet polisini aradı.
   Pensilvanya Eyalet Polisi Sözcüsü Megan Ammerman, Washington Post'a yaptığı açıklamada daha önce mağazalardan iki kez hırsızlık yaptığı için hüküm giymiş birisi söz konusu olduğunda, ek suçun çalınan eşyaların değerine bakılmaksızın doğrudan ağır suç sayıldığını söyledi.