Nörolojik hastalıkların teşhisinde derin etkileri olabilecek dünyanın en güçlü MRI tarayıcısı, ilk önce bir balkabağı üzerinde test edildi ve ilk görüntüler yayınlandı.
   "Iseult" olarak adlandırılan makine, Fransız Atom Enerjisi Komisyonu (CEA) ile Alman üretici Siemens-Healthineers arasındaki 20 yılı aşkın araştırma ve ortaklığın bir sonucu olarak üretilebildi.
   Yeni MRI tarayıcısının arkasındaki mühendis ve proje yöneticisi Cécile Lerman'a göre, makine "beyin yapısını daha ince bir şekilde incelemeyi" mümkün kılacak. Makinenin sağladığı yarım milimetrenin altında görüntü çözünürlüğü, tıp alanında beynin detaylı yapılarına ilişkin çok daha incelikli çalışmalara izin verecek bir ileri sıçramayı sağlayabilir.
   Sonuçlar, beynin anatomisinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olabilir, aynı zamanda bilişsel görevler sırasında nasıl çalıştığını da anlamamızı sağlayabilir. Parkinson ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların yanı sıra bipolar veya vasküler bozukluklar gibi durumlar da bu makine ile zamanında tespit edilirse önlenebilir. Lerman, “Kabak, beyinle aynı çapa, tahıllar ve lifli kısımlara sahip ilginç, karmaşık bir iç yapıya sahip” dedi.
   Gönüllü insan deneklerin muayenesi için sağlık yetkililerinden yeşil ışık almadan önce, makinenin aylarca dikkatle ayarlanması ve aletlerinin son testlerinin yapılması gerekecek.