Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Güneş Sistemi’ndeki ana asteroit kuşağı için yeni bir uzay görevine hazırlanıyor. BAE Uzay Ajansı’ndan gelen açıklamaya göre gezegenler arası görev 2028'de başlayacak.
   Görev için tasarlanan uzay aracının, 2030'da Mars ve Jüpiter arasında bulunan Ana Asteroit Kuşağı’na ulaşması hedefleniyor. Ancak araç bundan önce Venüs ve Dünya'nın yörüngesinde kısa bir sefere çıkacak. Uzay aracının Venüs ve Dünya’nın kütleçekim kuvvetlerinden yararlanarak asteroit kuşağına ulaşması amaçlanıyor. Ancak Venüs yörüngesi son derece sıcak olduğu için aracın termal koruma sağlayacak malzemelerle inşa edilmesi gerekiyor.
   Uzay aracı asteoroit kuşağına ulaştığında ise 7 göktaşını inceleyecek ve ardından 2033'te Dünya'dan 560 milyon kilometre uzaktaki bir asteroide inecek.
   Görev başarılı olursa BAE, bir asteroide uzay aracı indiren 4. ülke olacak.
   Abu Dabi Emirliği’nin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan, görevle ilgili açıklamasında, "Bu yeni görev, gençliğin uzayı keşfetme tutkusunu gerçekleştirme yeteneklerini test ediyor ve güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.