Yeni bir araştırmaya göre düzenli olarak acı biber yemek daha önce bilinmeyen sıhhi faydalar sağlayarak insanların yaşamlarını uzatmaya yardımcı olabilir.
Bu hafta Amerikan Kalp Derneği'nin 2020 Bilimsel Oturumları'nda sunulacak ön araştırmaya göre biber yiyenlerin “kardiyovasküler hastalıktan veya kanserden ölme riski önemli ölçüde azalabilir.”
Önceki araştırmalarda bibere karakteristik sıcak tadını veren kapsaisin sayesinde biber tüketiminin anti-enflamatuar, antioksidan, anti-kanser ve kan şekerini düzenleyici bir etkiye sahip olduğu belirlenmiş olsa da söz konusu yeni çalışma kaydedilen biber tüketimini hastalığa bağlı ölümlerle karşılaştırmak için yapılan ilk büyük ölçekli araştırma oldu.
 Acı biberin yaşam süresi üzerindeki etkilerini değerlendirmek için araştırmacılar önde gelen 5 küresel sağlık veri tabanından (Ovid, Cochrane, Medline, Embase, Scopus) 4 bin 729 çalışmayı taradı. Acı biberi "nadiren" tüketen veya "hiç" yemeyenlerle karşılaştırıldığında, analiz acı biber tüketenlerde şu sonuçlara vardı:
 - Kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümlerde yüzde 26 nisbi azalma,
 - Kanser ölümlerinde yüzde 23 nisbi azalma,
 - Tüm nedenlere bağlı ölümlerde yüzde 25 nisbi azalma.