Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman cumartesi günü Riyad'da yaptığı açıklamada ülkesinin 2060 yılına kadar karbondioksit emisyonu açısından iklim nötr olmayı hedeflediğini açıkladı.
   Bu bağlamda enerji sektöründe 2030'a kadar karbondioksit emisyonunu yılda 278 milyon ton azaltacak yeni inisiyatifler öngörüldüğünü kaydeden Muhammed bin Selman ülkesinin bu sayede iklim koruma için çabalarını "ikiye katlamayı” hedeflediğini söyledi.

   Veliaht Prensi, Suudi Arabistan’ın iklim değişikliği ile mücadele ederken bir yandan petrol piyasasında istikrarı da sağlayacağını savundu.
   Suudi Arabistan dünya çapındaki iklim koruma çalışmalarını frenleyen ülkelerin arasında sayılıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre 130'dan fazla ülke 2050'ye kadar sera gazı emisyonlarını sıfırlamayı hedefliyor. Almanya'nın planı bu hedefe 2045'e kadar ulaşmak. Suudi Arabistan ise ülkenin başlıca gelir kaynaklarından petrol şirketi Saudi Aramco'nun ekolojik ayak izinin çok fazla olması nedeniyle girişimcilerin yatırımlarını geri çekme tehdidiyle karşı karşıya.